Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλάβρυτα: Βρέθηκε θετικός ένστολος

Published

on

Τέλος εποχής για τα… covid free Καλάβρυτα μετά την επιβεβαίωση, το Σάββατο, του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε 45χρονο ο οποίος εργάζεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Καλάβρυτα.

Ο γνωστός συμπολίτης που σχετίζεται με το οικογενειακό περιβάλλον κεντρικής ταβέρνας της πόλης, υποβλήθηκε αρχικά σε rapid τεστ από το Γενικό Νοσοκομείο των Καλαβρύτων και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΠ στο Ρίο όπου και ο μοριακός έλεγχος έδειξε ότι είχε ασθενήσει από τον νέο κορωνοϊό.

Στο Ρίο που είναι και το Νοσοκομείο Αναφοράς εισήχθη για νοσηλεία χωρίς σοβαρά συμπτώματα καθώς ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου λόγω του ότι πάσχει από χρόνιο νόσημα.

Χθες Κυριακή σε rapid test υποβλήθηκαν συνάδελφοί του στην Π.Υ. Καλαβρύτων και άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος ενώ από το Σάββατο ξεκίνησε και η διαδικασία ιχνηλάτησης και σε άλλα άτομα με τους οποίους είχε έλθει σε επαφή.
O 45χρονος θεωρείται ότι κόλλησε τον κορωνοϊό από επισκέπτη της πόλης καθώς τα Καλάβρυτα κατά τον μήνα Οκτώβριο δέχθηκαν μεγάλα κύματα επισκεψιμότητας από αστικά κέντρα και περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

«Οπως στατιστικά ήταν αναμενόμενο, διαπιστώθηκε περιστατικό με κορωνοϊό και στην περιοχή μας. Την Παρασκευή προσήλθε στο νοσοκομείο μας συμπατριώτης μας, με ελαφρά συμπτωματολογία ίωσης και μετά από το σχετικό τεστ διαπιστώθηκε προσβολή από κορωνοϊό. Αμέσως από χθες ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού πιθανής διασποράς.

Ζητήθηκε να υπάρξει επιβεβαιωτικό τεστ μοριακού ελέγχου στο Νοσοκομείο αναφοράς του Νομού, το οποίο σήμερα επιβεβαίωσε το αρχικό τεστ. Σημειώνουμε ότι τέτοια περιστατικά έχουν ξανά υπάρξει αλλά μετά από ελέγχους είχαμε αρνητικά τεστ» αναφέρει ο γιατρός Θεόδωρος Νασιώτης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων και συντονιστής – υπεύθυνος για τις ανάγκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού Δήμου Καλαβρύτων.

Ολοι οι συνάδελφοί του πάσχοντος, το οικογενειακό του περιβάλλον και άτομα που είχε έρθει σε επαφή τέθηκαν σε καραντίνα.
«Δεν έχει επιβεβαιωθεί άλλο περιστατικό στο άμεσο περιβάλλον του, τόσο το υπηρεσιακό όσο και το ατομικό.

Εχουν άμεσα δοθεί σχετικές οδηγίες, οι οποίες έχουν πλήρως εφαρμοσθεί, για περιορισμό πιθανής περαιτέρω διασποράς.

Οι περισσότεροι βρίσκονται με τους οποίους ήρθε σε επαφή βρέθηκαν σε απομόνωση οικειοθελώς, πριν την παραλαβή των αποτελεσμάτων από τα γρήγορα τεστ, την Κυριακή, κάτι που μας βοηθά να περιορίσουμε πιθανές εστίες μετάδοσης.

Το Νοσοκομείο τέθηκε εκ νέου σε κατάσταση ετοιμότητας ενώ κλήθηκε και ο ΕΟΔΥ ο οποίος αναμένεται στην περιοχή μας για rapid test στις αρχές της εβδομάδας» σύμφωνα με τον κ.Νασιώτη.

Π. Σακελλαρόπουλος

Ροή ειδήσεων

Advertisement