Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Συναγερμός» στους Δήμους-Κλειστό το Δημαρχείο Δυτικής Αχαΐας μετά τους δύο θετικούς υπαλλήλους, τεστ αύριο σε Αχαγιά και Καλάβρυτα

Published

on

«Συναγερμός» έχει σημάνει και στους περιφερειακούς Δήμους της Αχαΐας οι οποίοι σπεύδουν να πραγματοποιήσουν τεστ σε συνεργασία με τους υγειονομικούς φορείς, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού.

Χθες και σήμερα το Δημαρχείο Δυτικής Αχαΐας στην Κάτω Αχαΐα είναι κλειστό, καθώς από τα πρόσφατα μοριακά τεστ που διενεργήθηκαν στην περιοχή δύο ήταν θετικά και αφορούσαν εργαζόμενους του Δήμου, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων 60 τεστ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρεται πως «από τη διεξαγωγή μοριακών τεστ που έγιναν την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στην Κ. Αχαΐα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο ασυμπτωματικών κρουσμάτων σε εργαζόμενους υπηρεσιών του Δήμου.

Για προληπτικούς λόγους, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο και τα κοντέινερ του Δήμου, στον αύλειο χώρο έναντι του Γυμνασίου, θα κλείσουν στις 4 και 5 Νοεμβρίου.
Επίσης, θα διενεργηθούν τεστ στους υπαλλήλους των υπηρεσιών αυτών και θα πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων αυτών».

Εξ άλλου, στο πλαίσιο ελέγχου και επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας COVID-19, κατόπιν πρόσκλησης του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας και της 6ης ΥΠΕ και με τη συνεργασία και τεχνική επίβλεψη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας (ΕΟΔΥ) με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα βρίσκεται στην Κάτω Αχαΐα αύριο από τις 10 το πρωί.
Σε δύο πλατείες, Δύμης και Δημοκρατίας (Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη») κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα προβούν σε λήψη δειγμάτων μοριακού ελέγχου από πολίτες χωρίς συμπτώματα που επιθυμούν να ελεγχθούν για τη νόσο.

Η δράση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στις υγειονομικές αρχές να καθορίσουν το επιδημικό φορτίο στην περιοχή μας και θα συμβάλλει στον περιορισμό της νόσου.

Απαραίτητη η χρήση μάσκας. Θα τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του ελέγχου.
Δηλώσεις συμμετοχής για τους πολίτες καθημερινά, πρωινές ώρες, στο τηλέφωνο 2693025000.

ΜΟΡΙΑΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
Την ίδια ώρα με μοριακούς ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (Covid-19) “απαντούν” Δήμος Καλαβρύτων και Π.Ε. Αχαΐας στην έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή για σωρεία κρουσμάτων, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας σε ένστολο της Π.Υ. Καλαβρύτων.

Οι μοριακοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο Σάββατο, 10:00 το πρωί, στην πλατεία των Καλαβρύτων όπου θα βρίσκεται κινητή ιατρική μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στη συνέχεια, στις 12:30 το μεσημέρι, η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην Κλειτορία για να κάνει και εκεί τεστ. Είναι μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας και προσωπικά του αντιπεριφερειάρχη Χαρ. Μπονάνου, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων.

Η κινητή μονάδα θα επανέλθει για τις Δ.Ε. Παΐων και Αροανίας, σε δεύτερο χρόνο.

Εντός της εβδομάδος ο Δήμος Καλαβρύτων θα προμηθευτεί rapid tests για τη διενέργεια ελέγχου ύποπτων κρουσμάτων στο Δήμο και την ιχνηλάτηση για την πιθανή διασπορά του ιού.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Θ. ΝΑΣΙΩΤΗ

Μάλιστα, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην περιοχή μετά το πρώτο θετικό κρούσμα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, γιατρός, Θεόδωρος Νασιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση «με αφορμή το κρούσμα κορωνοϊού που είχαμε στην πόλη μας και τα δεκάδες τηλεφωνήματα για τον αριθμό των κρουσμάτων, την πιθανή διασπορά του ιού, και το τι μέλλει γενέσθαι στην πόλη μας θα ήθελα να τονίσω τα εξής.

Καταλαβαίνω τη δικαιολογημένη ανησυχία των συμπολιτών μας. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι το σημείο της πρόκλησης πανικού με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, ή την πιθανή διασπορά του ιού, είναι μία αγεφύρωτη απόσταση.

Ο καθένας λέει το κοντό και το μακρύ του. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το bullying που υφίσταται το περιβάλλον τόσο το κοινωνικό όσο και το υπηρεσιακό του παθόντος αλλά και όλων όσων ήρθαν σε επαφή μαζί του είναι απαράδεκτο.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα.
Όσοι θεωρείτε ότι έχετε έρθει σε επαφή είτε άμεση είτε έμμεση με τον παθόντα καθίστε σπίτι σας για 14 ημέρες. Αν εκδηλώσετε συμπτωματολογία (πυρετό, βήχα, δύσπνοια κ.λπ.) απευθυνθείτε στον θεράποντα ιατρό σας. Αυτός θα σας υποδείξει τι πρέπει να κάνετε. Και για να τελειώνουμε με το συγκεκριμένο θέμα.

Όσοι από εσάς θέλετε να ελεγχθείτε για Covid-19, το Σάββατο 10:00 το πρωί στην πλατεία των Καλαβρύτων θα βρίσκεται κινητή ιατρική μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την διενέργεια μοριακών τεστ ελέγχου για covid. Ελάτε να το κάνετε.
Στη συνέχεια στις 12:30 το μεσημέρι θα βρισκόμαστε στην Κλειτορία για να κάνουμε και εκεί τεστ. Έτσι θα σταματήσουν και οι γκρίνιες ότι πηγαίνουμε μόνο στα γηροκομεία και δεν κάνουμε τεστ στο γενικό πληθυσμό.

Είναι μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας και προσωπικά του αντιπεριφερειάρχη κ. Μπονάνου σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων και τον υποφαινόμενο.

Δεν ξεχνάμε τις άλλες δύο ενότητες του Δήμου μας, τη Δ.Ε. Παΐων και τη Δ.Ε. Αροανίας. Θα κάνουμε το ίδιο και εκεί σε δεύτερο χρόνο.

Πληροφοριακά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εντός της εβδομάδος ο Δήμος Καλαβρύτων θα προμηθευτεί rapid tests για τη διενέργεια ελέγχου ύποπτων κρουσμάτων στο Δήμο μας, και την ιχνηλάτηση για την πιθανή διασπορά του ιού στο περιβάλλον τους».

Ροή ειδήσεων

Advertisement