Connect with us

Ερασιτεχνικό

Η ακτινογραφία των έξι στροφών

Published

on

 

 

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας

 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δυστυχώς μείναμε χωρίς ποδόσφαιρο και σε όλους πραγματικά μάς κακοφάνηκε. Όπως και να έχει, το ερασιτεχνικό είναι μια ευχάριστη νότα στη ζωή των ανθρώπων, καθώς ξεφεύγουν από την καθημερινή ρουτίνα.

Με αφορμή τη διακοπή λόγω του δεύτερου lockdown, πάμε να θυμηθούμε τι έχουν κάνει ομάδες της Α’ Κατηγορίας και στους δύο ομίλους μέχρι σήμερα.

Οι ομάδες που έχουν το απόλυτο νικών είναι δύο. Από τον πρώτο όμιλο ο Πανμοβριακός και από τον δεύτερο όμιλο το Πάτραι. Οι ομάδες που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας είναι από τον Α’ όμιλο η Αναγέννηση Πατρών και από τον Β’ όμιλο ο Ηρακλής Πατρών.

 

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Ξεκινώντας τα στατιστικά στοιχεία, στον Α’ όμιλο πέρα από τον Πανμοβριακό, που διατηρεί το απόλυτο νικών, αήττητοι παραμένουν οι Πήγασος και Ατρόμητος Πατρών. Την καλύτερη επίθεση την έχει ο Πανμοβριακός έχοντας πετύχει 20 γκολ, ενώ την καλύτερη άμυνα μοιράζονται δύο ομάδες, ο Πήγασος και ο Ατρόμητος, που έχουν δεχτεί μόλις πέντε τέρματα. Την χειρότερη επίθεση αλλά και άμυνα την διαθέτει η Αναγέννηση Πατρών που έχει πετύχει 4 γκολ και έχει δεχτεί 23!

 

ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ 144 ΓΚΟΛ

Σε 42 αναμετρήσεις έχουν επιτευχθεί 144 τέρματα εκ των οποίων οι γηπεδούχοι έχουν πετύχει 78 έναντι των φιλοξενούμενων που έχουν σημειώσει τα 66.

Μ.Ο. ανά παιχνίδι επιτυγχάνονται 3,43 γκολ. Τα 16 από τα 144 γκολ έχουν σημειωθεί από την άσπρη βούλα και τα δύο από αυτογκόλ.

Τα περισσότερα τέρματα έχουν έρθει στο δεύτερο μέρος (84 τον αριθμό), ενώ στο πρώτο ημίχρονο έχουν επιτευχθεί 60.

 

ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ

Σε 42 παιχνίδια οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο έχοντας πετύχει 20 νίκες με τους φιλοξενούμενους να έχουν τρεις νίκες λιγότερες, δηλαδή 17, ενώ έχουν σημειωθεί και δέκα ισοπαλίες.

 

0-1 ΚΑΙ 3-0 ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΚΟΡ

Το αγαπημένο σκορ των ομάδων είναι το 0-1 και το 3-0 που έχει επιτευχθεί σε τέσσερις αναμετρήσεις αντίστοιχα.

 

ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΩΤΟ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Η ομάδα του Μπεγουλακίου και του Ίκαρου έχουν κερδίσει από τρία πέναλτι αντίστοιχα στις πρώτες έξι συναντήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πήγασος έχει κερδίσει ένα πέναλτι στο παιχνίδι με τον Αχαιό και δύο στο παιχνίδι με τον Ίκαρο. Αντίθετα το Πετρωτό έχει κερδίσει δύο πέναλτι με την Αναγέννηση Πατρών και ένα πέναλτι με τον Ατρόμητο Πατρών.

 

ΔΥΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Στον πρώτο όμιλο έχουν επιτευχθεί δύο αυτογκόλ. Οι άτυχοι ποδοσφαιριστές είναι ο Μανθόπουλος της Πάτρας 2005 στο εκτός έδρας ματς με το Λιμνοχώρι, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 3-2, και ο Παπαδάτος της Αναγέννησης Πατρών στη βαριά εκτός έδρας ήττα με 5-1 από τον Ίκαρο Πετρωτού.

 

 ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Αποσκίτης ο «φονιάς»

Ο Νίκος Αποσκίτης του Πήγασου Μπεγουλακίου είναι αυτός που σε έξι αγωνιστικές έχει πετύχει 11 τέρματα από τα οποία έχει κάνει ένα καρέ τερμάτων στο εντός έδρας ματς με τη Δόξα Χαλανδρίτσας.

Από κει και πέρα ακολουθούν:

6 ΓΚΟΛ: Λιάκος Γ. (Πανμοβριακός).

5 ΓΚΟΛ: Σπανός (Δόξα Παρ.).

4 ΓΚΟΛ: Βαλσαμής (Δίας), Κωστής (Ατρόμητος), Οικονομόπουλος (Πανμοβριακός).

3 ΓΚΟΛ: Ανδρεόπουλος (Ατρόμητος), Μιχαηλίδης (Αχαιός), Νιφορόπουλος (Πανμοβριακός), Παναγιωτόπουλος (Δίας), Τσουραμάνης (Ίκαρος), Χριστόπουλος (Ατρόμητος).

2 ΓΚΟΛ: Αναγνωστόπουλος (Εθνικός/Πολύτεκνος), Ανδρικόπουλος (Δόξα Νιφ.), Γκέκας (Πανμοβριακός), Γκιζαριώτης (Πανμοβριακός), Ζαχαράτος (Δόξα Χαλ.), Κακαφώνης (Εθνικός/Πολύτεκνος), Καλογερόπουλος (Πήγασος), Καραχάλιος (Αστέρας Τσουκ.), Καρελάς (Δόξα Νιφ.), Λαζανάς (Αχαιός), Μανθόπουλος (Πάτρα 2005), Μούτσα (Αχαιός), Νταλάπας (Δόξα Νιφ.), Παναγιωτακόπουλος (Πανμοβριακός), Παναγιωτόπουλος (Αστέρας Τσουκ.), Παναγόπουλος (Πάτρα 2005), Παπαγιαννόπουλος (Αστέρας Τσουκ.), Παπαδημητρακόπουλος (Πήγασος), Παππάς (Δόξα Νιφ.), Σοφούλης (Δόξα Παρ.), Σπηλιωτόπουλος (Εθνικός/Πολύτεκνος), Ταγάρας (Ίκαρος Λακκ.)

 

 Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Στον Β’ όμιλο πέρα από το Πάτραι, που διατηρεί το απόλυτο νικών, αήττητη παραμένει μόνο η Νίκη Προαστίου. Την καλύτερη επίθεση την έχουν δύο ομάδες, το Πάτραι και ο Κεραυνός που έχουν σημειώσει από 15 γκολ, ενώ την καλύτερη άμυνα διαθέτει το Πάτραι που έχει δεχτεί μόλις ένα τέρμα. Τη χειρότερη άμυνα την διαθέτει η Αρόη που έχει δεχτεί 15 τέρματα, ενώ την χειρότεροι επίθεση την μοιράζονται τρεις ομάδες, η ΑΕ Καλαβρύτων, η Αρόη και ο Ηρακλής.

 

ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ 106 ΓΚΟΛ

Σε 42 αναμετρήσεις έχουν επιτευχθεί 106 τέρματα εκ των οποίων τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι έχουν πετύχει από 53.

Μ.Ο. ανά παιχνίδι επιτυγχάνονται 2,52 γκολ. Τα 8 από τα 106 γκολ έχουν σημειωθεί από την άσπρη βούλα και τα δύο από αυτογκόλ.

Τα περισσότερα τέρματα έχουν έρθει στο πρώτο μέρος μέρος (54) ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έχουν επιτευχθεί 52.

 

ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ

Σε 42 αναμετρήσεις, αντίθετα από τον πρώτο όμιλο, οι φιλοξενούμενοι έχουν τον πρώτο λόγο έχοντας πετύχει 19 νίκες με τους γηπεδούχους να έχουν δύο «τρίποντα» λιγότερα, δηλαδή 17. Στις 42 αναμετρήσεις έχουν σημειωθεί δώδεκα ισοπαλίες.

 

0-1 ΚΑΙ 1-2 ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΚΟΡ

Το αγαπημένο σκορ των ομάδων είναι το 0-1 που έχει σημειωθεί σε επτά αναμετρήσεις, ενώ ακολουθεί το 1-2 που έχει επιτευχθεί σε έξι αναμετρήσεις.

 

ΠΑΤΡΑΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Οι ομάδες του Πάτραι και της Νίκης Προαστίου έχουν κερδίσει από δύο πέναλτι αντίστοιχα στις πρώτες έξι αναμετρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, το Πάτραι έχει κερδίσει πέναλτι στο παιχνίδι με την Αρόη και στο παιχνίδι με τον Δαβουρλή. Αντίθετα η Νίκη έχει κερδίσει με τον Αετό Ρίου και την Αιγείρα/Ακράτα.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΤ ΤΡΙΚ

Το αξιοσημείωτο μέχρι στιγμής στον δεύτερο όμιλο είναι ότι κανείς δεν έχει πετύχει χατ τρικ.

 

ΔΥΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ

Στον δεύτερο όμιλο έχουν επιτευχθεί δύο αυτογκόλ και αυτά από την ίδια ομάδα. Οι Αθανασίου και Θεολόγος φαίνεται να είναι οι άτυχοι ποδοσφαιριστές της Θύελλας Αιγίου που έχουν πετύχει γκολ κατά της ομάδας τους. Ο Αθανασίου σκόραρε στο εκτός έδρας ματς με τον Αετό Πατρών, ενώ ο Θεολόγος στο εκτός έδρας ματς με το Άνω Καστρίτσι. Και στα δύο παιχνίδια η Θύελλα ηττήθηκε με 3-1.

 

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Καραχανίδης την πρωτιά

Ο Παναγιώτης Καραχανίδης του Κεραυνού Αγλιου Βασιλείου είναι ο πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής στον δεύτερο όμιλο έχοντας πετύχει πέντε τέρματα.

Από κει και πέρα ακολουθούν:

5 ΓΚΟΛ: Καραχανίδης (Κεραυνός).

4 ΓΚΟΛ: Γραμματικόπουλος (Πάτραι), Κλουκινάς (Αιγείρα/Ακράτα).

3 ΓΚΟΛ: Δασουράς (Άρης), Κατσιούρας (Αετός Ρ.), Λυμπέρης (Αετός Π.), Μωραΐτης (Πάτραι), Πήλιουρας (Κεραυνός), Παπαδιονυσίου (Αετός Π.), Δημητρακόπουλος (Πάτραι).

2 ΓΚΟΛ: Ζαφειρόπουλος (Κεραυνός), Καραΐνδρος (Θύελλα Αιγ.), Καϊμακάς (Νίκη), Κουμπουρλής (Δαβουρλής), Κουνάβης (Άρης), Λάγιος (Αετός Ρ.), Λαμπίρης (Θύελλα Αιγ.), Πανόπουλος (Αετός Π.), Σαμαντάς (Νίκη), Σαρρής (Νίκη), Τιμοθέου (Θύελλα).

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement