Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγχαίρουν τον αναπληρωτή Διοικητή

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ικανοποίηση των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» προκάλεσε η πρωτοβουλία του αναπληρωτή διοικητή του Ιδρύματος Δημητρίου Μπάκου να εξασφαλίσει RAPID-TEST για όλο το προσωπικό.

 

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Εργαζομένων του ΠΓΝΠ Γιάννης Δρακοπαναγιωτάκης και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Φραντζής σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως πρόκειται για μια «θετική κίνηση και άξια συγχαρητηρίων από πλευράς του κ. Μπάκου», προσθέτοντας πως «με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται οι συνάδελφοι σε περίπτωση θετικού κρούσματος και παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία του Κορωναιού και ως αποτέλεσμα αυτού να περιορίζεται η διασπορά, εντός του Νοσοκομείου».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στους δρόμους για την Παιδεία-Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους δρόμους κατεβαίνουν αύριο φορείς της παιδείας και φοιτητικοί σύλλογοι προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς αστυνόμευσης των Πανεπιστημίων. Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «την ώρα που νοσοκομεία, σχολειά και πανεπιστήμια στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, την ώρα που τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς ζητούν να παρθούν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, η Κυβέρνηση προτιμά και εδώ να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!

Η ίδρυση αυτού του σώματος έχει στόχο την καταστολή κάθε αγωνιστικής και διεκδικητικής φωνής που δεν δέχεται την μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα και την μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες!
Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γονιών. Στέκεται δίπλα στα παιδιά των εργαζομένων της πόλης μας που ζητούν τα αυτονόητα. Να θωρακιστούν σχολεία και Πανεπιστήμια απέναντι στην πανδημία, ώστε όλοι οι μαθητές και φοιτητές να γυρίσουν στα θρανία, να ανοίξουν οι σχολές τους.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα Συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, τους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων, των μαθητών, των Εκπαιδευτικών την Πέμπτη, 21 Γενάρη στις 6:00 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας».
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει στις αυριανές κινητοποιήσεις επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση διά των Υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια, εκμεταλλευόμενη το διάστημα της πανδημίας, την καραντίνα, προωθεί τις αντιδραστικές πολιτικές της για τα ΑΕΙ, ελπίζοντας ότι θα αποφύγει τις αντιδράσεις από φοιτητές και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια. Στο ίδιο νομοσχέδιο της αστυνομοκρατίας και της καταστολής, προβλέπονται επίσης τα μέτρα που δυσχεραίνουν την εισαγωγή, επαναφέρουν τα χρονικά όρια φοίτησης και νομιμοποιούν την περαιτέρω κατηγοριοποίηση των τμημάτων, την ένταση του ελιτισμού για κάποια τμήματα και την υποβάθμιση για άλλα.
Παράλληλα, ετοιμάζουν νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια που τα συνδέει ακόμα πιο οργανικά με την επιχειρηματική δράση».
Ο Σύλλογος καλεί σε σύσκεψη σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Α, τους Συλλόγους ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ καθώς και τους φοιτητικούς συλλόγους, προκειμένου να καθοριστούν οι δράσεις της Πέμπτης, ενώ αναμένεται να γίνει και παράσταση στην Πρυτανεία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

28 φιάλες αίματος προσφορά στον συνάνθρωπο

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύλων Πατρών (Μπεγουλάκι) συμμετείχε, για μια ακόμη φορά, σε δράση κοινωνικού χαρακτήρα, αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία μπορεί να επιφέρει θετιικά αποτελέσματα.

Η Ενορία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μύλων Πατρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, με τη συγκέντρωση 28 μονάδων αίματος, απέδειξαν ότι η αξία της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα είναι η δύναμη, η πίστη και η αγάπη για το συνάνθρωπό μας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος απευθύνει ολόθερμες ευχαριστίες στο σύνολο των αιμοδοτών και κυρίως στους νέους, που προσήλθαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Μύλων Πατρών και υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που βιώνουμε συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης.
«Οφείλουμε ένα «ευχαριστώ» στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας, Ανδρέα Μανωλόπουλο, στον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, Νίκο Κωστή και Μαρία Κανελλοπούλου αντίστοιχα, καθώς και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιου του Ιερού Ναού για την αμέριστη συμπαράστασή τους, επισφραγίζοντας τη ρήση «Η ισχύς εν τη ενώσει» και το σύνθημά μας «Ας είσαι εκεί… Δίνεις αίμα, σώζεις μια ζωή… για όποτε χρειαστεί!». Υγεία και καλή λευτεριά σε όλους, με «κορωνίδα» την κορυφαία πράξη προσφοράς, κάνοντας τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 10 διαρρήξεις οχημάτων σ’ ένα τριήμερο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δέκα συνολικά «χτυπήματα» καταλογίζει η Αστυνομία στον άνδρα που συνελήφθη μετά από καταδίωξη το βράδυ της Κυριακής στην Αγυιά, από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών.

Ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στην Πάτρα, όταν σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, διέρρηξε σταθμευμένο αυτοκίνητο και αφαίρεσε ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια, ένα GPS αξίας 350 ευρώ και ένα ζευγάρι ακουστικά.
«Κατά την διάπραξη της διάρρηξης ο δράστης έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και συνελήφθη άμεσα. Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον άνδρα βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 62 ευρώ. Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο δράστης, είχε διαπράξει από 15-1-2021 έως 18-1-2021 ακόμη εννέα κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και τροχόσπιτο στην Πάτρα, (εκ των οποίων πέντε τετελεσμένες και τέσσερις απόπειρες) αφαιρώντας τα εξής: 34 ευρώ, διάφορα εργαλεία, δύο μικρές τηλεοράσεις, έγγραφα, διάφορα κλειδιά, ένα ζευγάρι γάντια και έναν μεταλλικό σταυρό». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα