Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλάβρυτα:Με ποιους κανόνες σχεδιάζεται να λειτουργήσει φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο

Published

on

Σε εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε σχέση με το άνοιγμα των Χιονοδρομικών.

Χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν η απόφαση για άνοιγμα θα είναι οριστική (σ.σ. τα Χιονοδρομικά δεν έχουν επαναλειτουργήσει από την περίοδο της έναρξης του 1ου lockdown τον Μάρτιο), οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωτόκολλο της επαναλειτουργίας θα περιλαμβάνει:
@ Πινακίδες πληροφόρησης με οδηγίες συμμόρφωσης για το Covid-19 στα σημεία πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μεταφοράς, τις καμπίνες τελεφερίκ, τα εστιατόρια, τα καταστήματα αθλητικών ειδών και τις αποθήκες σκι.
@ Οταν κάποιος αγοράζει μια κάρτα σκι, θα του δίνουν δωρεάν μια full face mask, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα προστασίας. Η full face mask θα είναι υποχρεωτική στις περιοχές με αντίστοιχα σημάδια.
@ Οι επισκέπτες θα τοποθετούνται στις περιοχές αναμονής ανεξάρτητα από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθούν ομάδες ατόμων που στέκονται μαζί σε κοντινή απόσταση όσο το δυνατόν περισσότερο.
@ Στις εγκαταστάσεις των τελεφερίκ και στα εστιατόρια θα υπάρχουν τοποθετημένα αντισηπτικά χεριών.
@ Η μείωση του υψηλότερου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται στις καμπίνες του τελεφερίκ ή των αναβατήρων δεν είναι νομικά υποχρεωτική. Οι επιτρεπόμενες χωρητικότητες όμως, δεν θα χρησιμοποιηθούν πλήρως εάν η κίνηση στο χιονοδρομικό είναι χαμηλή.
@ Ολες οι καμπίνες θα πρέπει να απολυμαίνονται πολλές φορές την ημέρα.
@ Συχνή απολύμανση σε όλους τους χώρους των χιονοδρομικών (τουαλέτες, στα μαγαζιά, στις καφετέριες κ.α.).
@ Στα εστιατόρια και καφέ θα πρέπει να τηρείτε η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε τραπέζια και καθίσματα, όπως ορίζουν οι αρχές.
@ Ολα τα μενού φαγητού / ποτών θα παρέχονται σε ψηφιακή μορφή.
«Το Χιονοδρομικό ανακοινώνει πως προχωράει κανονικά σε όλες τις αναγκαίες εργασίες για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του και θα ενημερώσει άμεσα όλους τους φίλους χιονοδρόμους και επισκέπτες μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση σε σχέση με την λειτουργία του για την επερχόμενη περίοδο» σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την σελίδα του Χιονοδρομικού στα social media.

Ροή ειδήσεων

Advertisement