Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Eπιστρέφουν οι 35 γιατροί του πρώην ΙΚΑ Πάτρας

Με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ μετά την δικαστική τους δικαίωση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Επιστρέφουν οι 35 γιατροί του πρώην ΙΚΑ Πάτρας, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί το 2014 με το Ν.4238, μετά την δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στο οποίο είχαν προσφύγει και εν τέλει δικαιώθηκαν.

Η απόφαση του Δικαστηρίου (1275/2019) κοινοποιήθηκε στην 6η ΥΠΕ και με απόφαση του Διοικητή Γιάννη Καρβέλη επιστρέφουν οι 35 γιατροί στη θέση τους και με τους όρους που προβλέπονται από την δικαστική απόφαση, διατηρώντας παράλληλα το ιατρείο τους.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού του Πρωτοβάθμιου Δικτύου Υγείας Νίκος Κοσκινάς ερωτηθείς από τη «Γ» σχετικά με αυτήν την εξέλιξη μας δήλωσε: «Χαιρετίζουμε ως Σύλλογος την απόφαση ένταξης των συναδέλφων μας που είχαν υποστεί βίαιη αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων με το άδικο Νόμο 4238/2014. Με την αποδοχή της απόφασης του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ επιστρέφουν στις θέσεις τους οι συνάδελφοι που δικαιώθηκαν δικαστικά ενισχύοντας το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ιδίως στην περίοδο της πανδημίας που οι ανάγκες είναι μεγάλες. Ωστόσο, παλεύουμε για να πάψει να διαιωνίζεται μια πληγή ετών, που δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων και ζητάμε οριστική και ενιαία λύση σε αυτό. Παράλληλα, διεκδικούμε τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών καθώς επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών για νέες προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Αραβαντινού

Δημοσιεύθηκε

στις

  1. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο Γιώργος Αραβαντινός. Γνωστός στην πατραϊκή κοινωνία και ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης καθώς είχε εργαστεί κατά το παρελθόν σε πολύ γνωστά νυχτερινά καταστήματα της πόλης. Υπήρξε σε νεαρή ηλικία πυγμάχος της αγαπημένης του Παναχαϊκής, της οποίας ήταν και ένθερμος οπαδός. Χαμογελαστός και ιδιαίτερα αγαπητός, η  είδηση του θανάτου του  “πάγωσε” όλους όσοι τον γνώριζαν.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα φίλων του, που τον αποχαιρετούν.

 

Γ.Γ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σκαγιοπούλειο: Διαμαρτυρία για τους κάδους

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα αλλά και την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων ζητούν οι κάτοικοι στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου.

 

Συγκεκριμένα, αναγνώστρια της «Γ» δηλώνει πως στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης υπάρχουν δύο κάδοι απορριμμάτων, από τους οποίους αναδύεται έντονη δυσοσμία με αποτέλεσμα να μην τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρα. Μάλιστα, αναφέρουν πως συχνά πυκνά οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια διαφόρων ειδών, μέχρι και τηλεοράσεις (!) που εναποθέτουν ορισμένοι ασυνείδητοι. Ζητά την παρέμβαση του Δήμου Πατρέων για να υπάρξει πρόγραμμα απολύμανσης και καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Προχωρούν» τα πεζοδρόμια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει και η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο «νέο δρόμο», στην είσοδο της Πάτρας.

 

Βέβαια, για ακόμα μία φορά λόγω των έργων έχει περιοριστεί το πλάτος του δρόμου σχεδόν στο μισό, με αποτέλεσμα κατά τις ώρες αιχμής να υπάρχουν ουρές. Πάντως, η είσοδος της πόλης, σταδιακά αποκτάει «νέα» και πιο περιποιημένη μορφή. Βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε σημειώσει, δεν έχει σημασία μόνο η (ανα)κατασκευή αλλά και η συντήρηση…

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα