Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η… τέταρτη προϋπόθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Θα διαβάσετε και στις εσωτερικές σελίδες της «Γ» σχετικά με την εκτίμηση του καθηγητή του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννη (φωτό) σχετικά με τα κρούσματα της πανδημίας στο τέλος της χρονιάς.

 

Βάσει αυτής της εκτίμησης, στην Πάτρα θα υπάρχουν ελάχιστα κρούσματα μετά τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ αντίστοιχη θα είναι η εικόνα και για την Αιτωλοακαρνανία. Ασφαλώς και ευχόμαστε ο κ. Σαρηγιάννης να αποδειχθεί σωστός στις εκτιμήσεις του για την περιοχή μας. Ωστόσο, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρκεί ένα και μόνο γεγονός προκειμένου να ανατρέψει την κατάσταση και να δημιουργήσει εστίες μετάδοσης και νέα έξαρση των κρουσμάτων. Ο ίδιος ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρει πως οι εκτιμήσεις του θα ισχύσουν υπό τρεις προϋποθέσεις: Πρώτον ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, δεύτερον ότι το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει σταδιακά από τις 21 Δεκεμβρίου και τρίτον, ότι η εστίαση θα παραμείνει κλειστή (με εξαίρεση τα εστιατόρια). Όμως, υπάρχει και άλλη μία προϋπόθεση: Κανένας να μην χαλαρώσει και να μην πιστέψει πως μπορεί να «ξεγελάσει» τον ιό!

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ανοικτό το Υπνωτήριο του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό (ΚΟΔΗΠ), ανακοινώνεται η λειτουργία Υπνωτηρίου για την φιλοξενία αστέγων έως και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικράτηση ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διανυκτερεύσουν σε χώρο του κτιρίου, που στεγάζεται ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Πατρέων, επί της Μπουκαούρη 100 και Γούναρη.
Η υποδοχή θα γίνεται από τις 7 έως τις 9 μ.μ. και η φιλοξενία των Αστέγων θα είναι δυνατή έως τις 9 π.μ. της επόμενης ημέρας.
Για την ενημέρωση του πληθυσμού των αστέγων της πόλης μας η Ομάδα Δρόμου του ΚΟΔΗ, σήμερα, από τις 6 έως τις 8 μ.μ., θα περιηγηθεί στην πόλη προκειμένου να εντοπίσει πιθανά σημεία που διαμένουν άστεγοι συμπολίτες και να τους ενημερώσει για την δυνατότητα διαμονής τους στο Υπνωτήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο εξής τηλέφωνο: 2610342995, από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δείτε την Πάτρα από ψηλά

Δημοσιεύθηκε

στις

Δείτε την Πάτρα από ψηλά μέσα από το drone του Βασίλη Μαυρομύτη.

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καρδιοθωρακοχειρουργική: Σε λιγότερο από έναν μήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, η οποία αποτελεί σημείο αιχμής για την περιοχή μας, εφόσον θα καλύψει ένα μεγάλο κενό και θα συμβάλλει ώστε να μην χάνονται άδικα ζωές. Η λειτουργία της Κλινικής που είχε τεθεί ως προτεραιότητα και για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του Υπουργού Βασίλη Κικίλια, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού στάθηκε εμπόδιο, πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξει σε λιγότερο από έναν μήνα, ενώ για τις τελευταίες λεπτομέρειες αναμένεται σήμερα να γίνει συνάντηση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη με τον διευθυντή της ΚΘΧ Κλινικής, καθηγητή Νίκο Χαροκόπο.

Αξίζει να αναφερθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να ήταν στο επίκεντρο, αλλά αθόρυβα πολλές ενέργειες δρομολογήθηκαν ώστε το όνειρο ετών να γίνει πραγματικότητα.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα