Connect with us

Παναχαϊκή

Στο όριο ο αθλητισμός μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το lock donw μέχρι τις 7/1-Η ελπίδα της Παναχαϊκής για τις ομαδικές προπονήσεις

Published

on

Κάτι που λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενο, οριστικοποιήθηκε χθες. Πλέον, όμως, υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τον «πάγο» στον οποίο παραμένει ο ελληνικός αθλητισμός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ανακοίνωσε lockdown μέχρι το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα υπόλοιπα σπορ θα συμπληρώσουν 9 εβδομάδες απραξίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρακτικά σημαίνει πως τα μοναδικά εγχώρια πρωταθλήματα που θα συνεχιστούν (και που δεν διακόπηκαν ποτέ) είναι η Super League και η Basket League, ενώ θα διεξάγονται κανονικά και οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.
Αντίθετα, παραμένουν σε… αναστολή οι μικρότερες κατηγορίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, όπως επίσης τα «μικρά» σπορ, βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ, ενώ κλειστά παραμένουν και τα γυμναστήρια-κολυμβητήρια.
Όσον αφορά την ατομική άθληση, παραμένει σε ισχύ η διάταξη για λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως 3 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή χωρίς την παρουσία θεατών.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
Με βάση την 7η Ιανουαρίου και με δεδομένο πως όλοι οι αρμόδιοι έχουν ζητήσει διάστημα τουλάχιστον 20 μέρες για προπονήσεις, στην καλύτερη των περίπτωση μιλάμε για επιστροφή στη δράση τον Φεβρουάριο και αυτό αν η πορεία του ιού είναι καθοδική και δεν υπάρξει νέα παράταση στο lockdown.
Πρακτικά όμως με αυτή την παράταση, πλέον είναι στο όριο τα χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθούν -ή για να ξεκινήσουν αν μιλάμε για τη Σούπερ Λιγκ 2- τα φετινά πρωταθλήματα.
Άνθρωποι που γνωρίζουν λένε πως πλέον όλα είναι στο όριο. Αν όντως ξεκινήσει αρχές Φεβρουαρίου, τότε με σύμπτυξη προγράμματος και με αγώνες μέχρι και Ιούνιο, μπορεί να βγουν οι αγωνιστικές περίοδοι σε όλα τα πρωταθλήματα.
Αν όμως υπάρξει έστω και μικρή παράταση ή νέο lockdown μετά την επιστροφή στη δράση, τότε είναι πολύ πιθανό να μην βγουν χρονικά τα δεδομένα με αποτέλεσμα να προκύπτει αδιέξοδο.
Επίσης και αρκετές ομάδες δεν αποκλείεται να έχουν «κουραστεί» ψυχολογικά αλλά και οικονομικά και να δηλώσουν αδυναμία συνέχισης στα πρωταθλήματα με τις ομοσπονδίες να έχουν μετά τον λόγο.
Η SL 2 ΕΛΠΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Μετά τις χθεσινές εξελίξεις είναι εξαιρετικά δύσκολο οι ειδικοί να ανάψουν πράσινο φως για ομαδικές προπονήσεις μέχρι τις 7/1 και η μοναδική κατηγορία που λέγεται πως έχει πιθανότητες να ξεκινήσει είναι η Σούπερ Λιγκ 2 που αγωνίζεται η Παναχαϊκή.
Χθες ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος έλεγε πως μέχρι την Τέταρτη περιμένουν την απάντηση των λοιμωξιολόγων στο αίτημα για τις προπονήσεις χωρίς όμως να είναι κάτι σίγουρο και περιμένει διευκρινίσεις.
Λογικά μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει και το θέμα των προπονήσεων αφού είναι κομβικό για να μπορέσουν οι ομάδες να υποστηρίξουν την έναρξη του πρωταθλήματος στα μέσα Ιανουαρίου.
• Σήμερα θα συνεδριάσει η Ε.Ε. της ΕΠΟ και αναμένεται να πάρει αποφάσεις για τον τρόπο που θα συνεχιστεί το κύπελλο Ελλάδας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement