Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γ. Ρήγας: «Στο 90% η μείωση της κίνησης»

Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας Γιάννης Ρήγας επισημαίνει στην «Γ»: «Οι μεταφορές είναι παροπλισμένες από το κράτος. Ο στόλος μας είναι ακινητοποιημένος, δουλεύουν μόλις 15 λεωφορεία και η μείωση της κίνησης κυμαίνεται στο 90%!

Η συνέχιση του Lockdown μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στις μεταφορές όπως και σε όλους τους κλάδους. Ιδίως, εμείς, επιτελούμε και κοινωνικό έργο και αναγκαζόμαστε να έχουμε λεωφορειακή σύνδεση παρά το γεγονός ότι η κίνηση είναι άκρως υποτονική. Μην ξεχνάμε ότι το λιανεμπόριο είναι κλειστό, όπως και τα σχολεία μιας και μεταφέραμε έναν σημαντικό αριθμό μαθητών προς σχολεία και φροντιστήρια σε ημερήσια βάση, αλλά και το Πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί και οι φοιτητές έχουν φύγει. Εξυπηρετούμε τους πολίτες και τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και φθάνουμε στο σημείο να εκτελούμε δρομολόγια για να εξυπηρετήσουμε έστω κι έναν επιβάτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη όσο δεν δουλεύει τίποτα, η επιβατική κίνηση θα είναι πολύ περιορισμένη».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απέναντι στη «φθορά» του χρόνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Διεθνής Ημέρα του Ολοκαυτώματος χθες και φυσικά, πλήθος ανακοινώσεων και δηλώσεων έγιναν από πολλούς. Όμως, τα χρόνια περνούν και οι μνήμες «εξασθενούν».

Ίσως αυτή είναι η μοίρα κάθε ιστορικού γεγονότος και τελικά, ο κύκλος της ίδιας της ιστορίας. Απέναντι στη «φθορά» του χρόνου όμως, πρέπει πάντοτε να αντιπαρατίθεται η προσπάθεια των ανθρώπων να μην ξεχάσουν. Και δυστυχώς, τα ελληνόπουλα σήμερα, ελάχιστα μαθαίνουν για το ολοκαύτωμα αλλά και γενικότερα, για τα δεινά που συσσωρεύουν, ο ρατσισμός, ο φασισμός και η μισαλλοδοξία. Και είναι ακόμα χειρότερο το γεγονός πως αυτό συμβαίνει σε μία χώρα, της οποίας πέντε περιοχές έχουν χαρακτηριστεί ως μαρτυρικές, μεταξύ των οποίων βέβαια και τα Καλάβρυτα. Ο λόφος του Καπή ακόμα «λέει» τα αποτελέσματα της ναζιστικής θηριωδίας. Το ίδιο και το Δίστομο, το Κοντομαρί στην Κρήτη, η Υπάτη και το Δοξάτο Δράμας.

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πίτα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η Περιφέρειά μας  είναι πρώτη σε απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τον πρωτογενή τομέα.

Αυτή την αποτελεσματικότητα οφείλουμε να την συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Πάτρα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θάφτηκε» ο δρόμος στο Λαμπίρι Αιτωλοακαρνανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο Αγρινίου – Καρπενησίου, στην περιοχή Λαμπίρι, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιούργησε η προχθεσινή κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία σε γενικές γραμμές, ξεπέρασε μόνο με «αμυχές» ένα 24ωρο πολύ έντονης βροχόπτωσης.

Το πρόβλημα πάντως στον οδικό άξονα είναι μεγάλο, καθώς τεράστιοι όγκοι από βράχους και χώματα κυριολεκτικά «έθαψαν» τον δρόμο. Συνεργεία εργάζονται ήδη από προχθές για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ωστόσο πρόκειται για μία προσπάθεια που θα απαιτήσει χρόνο. Επίσης, προκειμένου να είναι ασφαλής η διέλευση θα πρέπει να υπάρξει γεωλογική μελέτη για να αποτυπώσει την έκταση της αποσάθρωσης του εδάφους και φυσικά, να διαπιστωθούν και να αποκατασταθούν οι τυχόν ζημιές που θα έχουν γίνει στο οδόστρωμα.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα