Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χρυσόστομος: Προβληματική και ανεφάρμοστη η απόφαση για τα μέτρα εορτασμού

Published

on

Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας αναμένει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με όσα είπε χθες το πρωί μετά το πέρας της θείας λειτουργίας που τέλεσε κεκλεισμένων των θυρών στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «μετά την προβληματική και ανεφάρμοστη απόφαση που έλαβε η πολιτεία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, εμείς μέσα από όλα όσα έχουμε κάνει και προσωπικώς αλλά και γενικώς ως Εκκλησία, αναμένομε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και θα πράξουμε δεόντως».
Απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε: «θέλω να γνωρίζετε πως είμαστε κοντά σας με όλη μας την αγάπη και να λαμβάνουμε πάντα υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα. Η Εκκλησία γνωρίζει να προφυλάττει τα παιδιά της και το πράττει και έχει δώσει μαθήματα σύμπνοιας, ενότητας και αγάπης. Μέσα σε αυτό το πνεύμα κινούμεθα λαμβάνοντας υπόψιν μας ότι αντιμετωπίζουμε μια πανδημία και ουδέποτε έχουμε δείξει ότι δεν ενδιαφερόμεθα και για τη σωματική υγεία, όμως υπάρχει και η ψυχική ανάγκη του ανθρώπου, η πνευματική δίψα και πείνα την οποία και θα καλύπτομε».
Νωρίτερα, στο κήρυγμά του με αφορμή την ευαγγελική περικοπή και το κάλεσμα του ουράνιου εστιάτορα για το Μέγα Δείπνο, επανέλαβε για μια ακόμη φορά την φράση «Λειτουργούμε για να Κοινωνούμε», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε δώσει οδηγίες στους ιερείς της Μητροπόλεώς μας ούτω ώστε αυτές τις δύσκολες ημέρες να εξυπηρετήσουν άριστα τις πνευματικές ανάγκες των πιστών, κατά τα μέτρα που προβλέπονται» και κάλεσε τους πιστούς να επικοινωνούν με τους ιερείς προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις πνευματικές τους ανάγκες και να μετέχουν στον «ουράνιο δείπνο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement