Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Λειτουργεί από σήμερα η Μονάδα Μεταγγίσεων Ενηλίκων στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» – Σημαντική μέρα για τους πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία

Published

on

Σημαντική μέρα η σημερινή για τους ενήλικους θαλασσαιμικούς ασθενείς της Πάτρας καθώς από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Μεταγγίσεων Ενηλίκων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Μέχρι πρότινος οι μεταγγίσεις και των ενηλίκων γίνονταν στο Καραμανδάνειο. Ενα χρόνιο αίτημα υλοποιήθηκε από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας». Η Μονάδα φιλοξενείται στον 3ο όροφο του Ταχύρρυθμου σε έναν 700 τετραγωνικών μέτρων που διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου να φιλοξενήσει τους ασθενείς.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας τους χώρους της Μονάδας. Τον ξενάγησε ο διοικητής Ηλίας Θεοδωρόπουλος και ο αναπληρωτής διοικητής Παναγιώτης Δημόπουλος μαζί με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ.Χονδρομάρα και τον διοικητή του Καραμανδανείου Παύλο Αθανασόπουλο, τον πρόεδρο της Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων Αντώνη Χαροκόπο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων Μεσογειακή Αναιμία «Πάτρα 82» Ανδρέας Λιβανός, και άλλοι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement