Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικα γεύματα αγάπης από την Περιφέρεια και το «Φωτεινό Αστέρι»

Published

on

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Το Φωτεινό Αστέρι» υλοποιεί δράση «Χριστουγεννιάτικα Γεύματα Αγάπης». Καθημερινά και για επτά ημέρες θα ετοιμάζονται στην κοινωνική τους κουζίνα εορταστικά γεύματα για τα άρρωστα και άπορα παιδιά και τις οικογένειές τους .

«Οι στιγμές που ζούμε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης είναι πρωτόγνωρες και απαιτούν απ’ όλους μας ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα και εξεύρεση βοήθειας κυρίως σε παιδιά και εφήβους ώστε μειωθούν οι κίνδυνοι κοινωνικού αποκλεισμού. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες που προσβλέπουν στην καταπολέμηση φτώχειας , του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Εξ άλλου το «Φωτεινό Αστέρι» έχει προγραμματίσει ακόμη μία δράση για την εκπαίδευση και ενημέρωση των μελών του για την διατροφική αξία κάποιων τροφών, την υγιεινή και ασφάλεια στην κουζίνα και παράλληλα την αντιμετώπιση του Covid.
Αναλυτικά σήμερα θα γίνει χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Χαράλαμπο Μπονάνο και τοποθετήσεις από την διατροφολόγο Άννα Παπαηλίου, την υγιεινολόγο, Μαίρη Ξένου και τον παθολόγο, Κωνσταντίνο Ζησιμόπουλο.
Με το πέρας των ομιλιών ο chef Παρασκευάς Δρες θα αποκαλύψει μυστικά της κουζίνας για την παρασκευή του εδέσματος που θα προσφερθεί.
Συγκεκριμένα θα παρασκευαστούν 100 τεμάχια παστίτσιου τα οποία θα
διανεμηθούν στις οικογένειες που υποστηρίζει το «Φωτεινό Αστέρι».
Όλη η δράση υποστηρίζεται από το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα ΒΕΡΓΗ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement