Connect with us

Μπάσκετ

Κλειδί ο πλουραλισμός που προσφέρουν τα τελευταία αποκτήματα του Προμηθέα

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Μπορεί η ομάδα του Προμηθέα να μην θάμπωσε με την εμφάνιση της όμως έδειξε ψυχή, πείσμα και ποιότητα στα τελευταία λεπτά του προχθεσινού αγώνα και κατάφερε με μια μυθική ανατροπή να νικήσει το Λαύριο και να παραμείνει σε τροχιά 4αδας.

Η πατρινή ομάδα με τις πολλές αλλαγές ξένων τη φετινή σεζόν είναι ακόμα σε διαδικασία μονταρίσματος και είναι λογικό σε ένα σημείο να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και με την πρόσφατη νίκη, κέρδισε χρόνο προκειμένου να συνεχίσει τη δουλειά και να βρει τη χημεία που πρέπει.
Όπως σημείωσε και ο πρέποντες του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, στη συνέντευξη Τύπου, πρέπει να γίνουμε ομάδα, δεν παίζουμε το μπάσκετ που μου αρέσει και αυτό πως υπάρχει ακόμα δρόμος προκειμένου η ομάδα να βρει τον ρυθμό που πρέπει.
Όμως η τωρινή ομάδα του Προμηθέα έχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την ομάδα του προηγουμένου μήνα και αυτό λέγεται πλουραλισμός και ποιότητα που προσφέρουν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα.
Πλέον στην ομάδα υπάρχουν επιλογές στην περιφέρεια (Λούντζης, Έβανς, Μίλλερ, Αθηναίου, Γκραντ) και αρκετές επιλογές στις θέσεις των ψηλών (Αγκμπελιζ, Τζεράι Γκραντ, Δ. Αγραβάνης) ενώ λογικά θα προστεθεί και ένας ακόμα ψηλός που θα είναι κατά πάσα πιθανότατα ο Αμερικανός Φορντ.
Οι τελευταίες κινήσεις της διοίκησης, έχουν γεμίσει το οπλοστάσιο του Γιατρά, ο οποίος έχει αρκετούς παίκτες με εμπειρία και ποιότητα που μπορούν να δώσουν λύσεις και όχι όπως πριν 1,5 μήνα που τα περίμενε όλα επιθετικά από το δίδυμο Μίλερ-Δ. Αγραβάνη,
Για παράδειγμα κόντρα στο Λαύριο είδαμε πως εκτός από τον mvp Τζεριαν Γκραντ, πολύτιμες βοήθειες προσέφερε ο Δ. Αγραβάνης, αλλά και ο Λούντζης που μίλησε στο τέλος.
Από την στιγμή λοιπόν που υπάρχουν αρκετά εργαλεία στη φαρέτρα του τεχνικού τιμ, το μόνο που απομένει είναι να δουλέψει η ομάδα και να βρει την χημεία που πρέπει, αφού ο Φεβρουάριος που έρχεται είναι πολύ σημαντικός μήνας τόσο για το Κύπελλο Ελλάδας όσο και για τη basket league.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΟ, ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Οι παίκτες του Προμηθέα χθες είχαν ρεπό για να ξεκουραστούν, όμως από σήμερα επιστρέφουν στο γήπεδο και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον ΠΑΟ.
Το θετικό είναι πως δεν υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση μέσα στην εβδομάδα και έτσι ο Μάκης Γιατράς θα μπορεί να δουλέψει χωρίς βιασύνη με τους παίκτες του και να τους ετοιμάσει για τη μάχη με τους «πράσινους».
Στις προπονήσεις συμμετέχει και ο Κουίνσι Φορντ, ο οποίος είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κρίνουμε, όμως λέγεται πως αφήνει καλές εντυπώσεις αλλά καλό είναι να περιμένουμε λίγες μέρες.
Να σημειωθεί πως ο Γιαννόπουλος που την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, θα υποβληθεί σήμερα σε ιατρικές εξετάσεις όπου θα φανεί αν έχει κάτι σοβαρό ή όχι.
Οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για θλάση όμως τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα δείξουν τι μέλλει γενέσθαι και αν υπάρχει ενδεχόμενο ο διεθνής παίκτης να λείψει από τη μάχη με τον ΠΑΟ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement