Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημήτρης Παλούμπης: «Θα γονατίσουν οι επιχειρήσεις»

Published

on

 

Η «Γ» συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων του Ιστορικού Κέντρου Πατρών Δημήτρη Παλούμπη, ο οποίος σκιαγράφησε την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία και ευελπιστεί μόνο σε μέτρα – ανάσας.

«Δυστυχώς, οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν και το λιανεμπόριο πληρώνει το τίμημα της μεγάλης διασποράς του ιού στην Πάτρα. Σαφώς υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στον κλάδο μας δεδομένου ότι τηρούσαμε στο ακέραιο τα μέτρα, χωρίς να παρατηρηθεί συνωστισμός ούτε εντός ούτε εκτός των καταστημάτων μας.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την πανδημία θα γονατίσει πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα υποστούν μεγάλη πίεση εφόσον έχει συσσωρευτεί το εμπόρευμα και οι οικονομικές υποχρεώσεις καθώς με κλειστά καταστήματα δεν υπάρχει ρευστότητα. Εμείς, ως Σύλλογος ζητάμε από την πολιτεία ουσιαστική στήριξη κυρίως μέσω ρύθμισης για την αποπληρωμή των επιταγών και των υποχρεώσεων εφόσον δεν θα καταφέρουμε να τις εξοφλήσουμε εφάπαξ. Είναι κομβικής σημασίας ζήτημα και ευελπιστούμε να τύχει ανταπόκρισης από την πολιτεία», επισημαίνει ο κ. Παλούμπης, τονίζοντας πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Ο προβληματισμός είναι έντονος σε όλους τους επαγγελματίες, οι οποίοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις χωρίς να βλέπουν φως στο τούνελ, παρά το γεγονός ότι οι τοπικοί παράγοντες αναφέρουν πως πρόκειται για τα τελευταία σκληρά μέτρα εφόσον το εμβόλιο θα μας θωρακίσει από την πανδημία.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement