Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πέταξαν… ζαρζαβατικά-Αντιδράσεις από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την απαγόρευση του Σαββάτου

Published

on

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πετώντας σε ένδειξη διαμαρτυρίας αγροτικά προϊόντα πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών με αφορμή την απαγόρευση του Σαββάτου.

Οι σύλλογοι “Παραγωγών Λαϊκών Αγορών”, “Επαγγελματιών Πωλητών Οπωροκηπευτικών – Ο Άγιος Τρύφωνας” και “Πωλητών Βιομηχανικών Προϊόντων – Ο Άγιος Ανδρέας” στη συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Φίλια, αναφέρθηκαν στην απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας των λαϊκών αγορών της Πάτρας για τρία Σάββατα (λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό), σημειώνοντας πως πρόκειται για άλλο ένα μέτρο που έρχεται να πλήξει ακόμη περισσότερο τον κλάδο. Ταυτόχρονα επεσήμαναν πως, την ίδια μέρα παραμένουν ανοιχτές «οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων, μεγαλέμποροι που μας πίνουν το αίμα».
Επίσης, οι παραγωγοί διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις λαϊκές και το υπαίθριο εμπόριο, σημειώνοντας στη σχετική ανακοίνωσή τους πως:
1. Επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα (εταιρίες) να στήνουν πάγκους στις λαϊκές.
2. Καταργείται η έννοια της άδειας πωλητή λαϊκών αγορών. Θα βγάζει σε πλειστηριασμό τις θέσεις κάθε 3 χρόνια.
3. Ανοίγει το δρόμο στη λειτουργία των φορέων διαχείρισης των λαϊκών αγορών με ΣΔΙΤ και πλήρη ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με πιθανή αύξηση του ημερήσιου τέλους και αυστηριοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών, που θα βγάλει εκτός εκατοντάδες συναδέλφους”.
Οι παραγωγοί μετά τη συνάντηση ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες κινητοποιήσεις, εντός της εβδομάδος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement