Connect with us

Μπάσκετ

Οι πολλές εκκρεμότητες σε πρωτάθλημα-Κύπελλο, προβληματίζουν τον Προμηθέα, την Τρίτη έκτακτο Δ.Σ.

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Στον Μάρτιο μπήκαμε σήμερα και εκεί που υπό κανονικές συνθήκες θα μπαίναμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και θα είχε ήδη ολοκληρωθεί το Κύπελλο Ελλάδας, στην εποχή του κορωνοϊού τίποτα από τα δύο δεν είναι έτσι.

Θα πει κάποιος πως σε εποχή covid-19 έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα στον αθλητισμό και συνεπακολουθά στο μπάσκετ, όμως ειδικά στις τάξεις του Προμηθέα υπάρχει προβληματισμός για το πώς θα τελειώσει η σεζόν, αφού ήδη έχουν μαζευτεί αρκετές εκκρεμότητες.
Πρώτα από όλα, η πατρινή ομάδα έχει πλέον δύο εκκρεμότητες με ΠΑΟ και ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα και αμφότεροι οι αντίπαλοι έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και αυτό σημαίνει πως θα καθυστερήσει να οριστούν.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό, αφού εκκρεμεί και ο ορισμός του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν πριν δύο ακόμα παιχνίδια, ο προημιτελικός ΠΑΟ-Περιστέρι και στη συνέχεια ο νικητής να παίξει ημιτελικό με το Λαύριο.
Καταλαβαίνει κανείς πως η ομάδα του Γιατρά ενώ είχε βρει αγωνιστικό ρυθμό και χημεία, με την πρόσφατη αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ μέχρι το Σάββατο θα έχει περίπου 20 μέρες διάστημα για να δώσει παιχνίδι με ό,τι σημαίνει αυτό.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ερώτημα είναι αν θα βγει το πρόγραμμα και θα βρεθούν οι ημερομηνίες, ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες και αυτό να γίνει υπό συνθήκες ισονομίας και όχι σε ρυθμούς ΝΒΑ με αγώνες ανά δύο ημέρες, κάτι που θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα του πρωταθλήματος.
Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ
Επειδή μπήκαμε στον Μάρτιο και το θέμα είναι πολύ σοβαρό, οι πληροφορίες λένε πως η διοίκηση του Προμηθέα ζήτησε έκτακτο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ μέσα στην εβδομάδα ώστε να συζητηθεί το θέμα και να παρθεί μια απόφαση για το πώς θα πορευτούν οι ομάδες από εκεί και πέρα και με βάση ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο θα λειτουργήσουν.
Στο Δ.Σ. ο Προμηθέας αναμένεται να θέσει επί τάπητος το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να αποφασιστεί από όλα τα σωματεία αν θα ισχύσει το υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο ή όχι, Θυμίζουμε πως στην περίπτωση με την ΑΕΚ είχαμε αναβολή αγώνα για κρούσμα σε έναν αθλητή, ενώ το πρωτόκολλο μιλά για αναβολή αγώνα σε τρία κρούσματα σε παίκτες και μάλιστα η ένωση στα επαναληπτικά τεστ δεν ανακοίνωσε κάποιο νέο κρούσμα.
Αν όντως πλέον έχουμε αναβολές για ένα κρούσμα σε έναν παίκτη, τότε με τον ιο να χτυπά και τον επαγγελματικό αθλητισμό, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν πολλές αναβολές αγώνων στη συνέχεια και τότε μπορεί να ξεφύγει το πράγμα τόσο που να τινάξει στον «αέρα» την ομαλή διεξαγωγή της basket league.
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ
Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Προμηθέα μετά το χθεσινό ρεπό, από σήμερα επιστρέφουν στο γήπεδο και φουλάρουν για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη.
Εννοείται πως στόχος της ομάδας είναι να πάρει τη νίκη και να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία αλλά λόγω των απρόοπτων που υπάρχουν με τον covid-19 ακόμα έχουμε δρόμο μέχρι το Σάββατο.
Στις προπονήσεις συμμετέχει κανονικά και ο διεθνής παίκτης που έλειπε την περασμένη εβδομάδα λόγω της καραντίνας στην οποία είχε υποβληθεί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement