Δευτέρα 12 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι επόμενες κινήσεις των μοναχών μετά την πρώτη «νίκη» κατά του ΑΔΜΗΕ για τη διέλευση των πυλώνων

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις επόμενες κινήσεις τους προκειμένου να κλείσει οριστικά, με αμοιβαία αποδεκτή λύση, η διένεξη με τον ΑΔΜΗΕ μελετούν από σήμερα κιόλας η ηγουμένη και μοναχές των Αγίων Θεοδώρων Αροανίας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται η αξιολόγηση της απόφασης του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων με την οποία «πάγωσε» το έργο της κατασκευής δύο πυλώνων στην είσοδο της μονής. Το κλίμα στην αδελφότητα είναι ήδη πανηγυρικό, μετά την δικαίωση του αγώνα που δίνουν -εδώ και μια διετία- κατά της διέλευσης του δικτύου υπερυψηλής τάσης, σε ‘απόσταση αναπνοής’ από το μοναστήρι.
«Θα εκμεταλλευτούμε το περιθώριο των 60 ημερών που μας δίνει η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το Μοναστήρι. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και σε αγωγή κατά του ΑΔΜΗΕ στην περίπτωση που επιμείνει στο σκεπτικό που απέρριψε η τακτική δικαιοσύνη στα Καλάβρυτα. Θεωρούμε ότι μια σώφρονα επιλογή, εκ μέρους του αντιδίκου, είναι να δεχθεί πως η όδευση του νέου δικτύου υπερυψηλής τάσης θα πρέπει είναι σε απόσταση ασφαλείας από τη μονή» αναφέρει στην «Γ» ο νομικός σύμβουλος της Μονής Νικόλαος Ζαφειρόπουλος.
Σύμφωνα με τους νομικούς των μοναχών, η εναλλακτική όδευση των πυλώνων σε σημείο που δεν θα προσβάλει την ιστορικότητα της μονής, είναι η μόνη λύση που δε θα επιφέρει νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ‘δυτικού διαδρόμου’ του ΑΔΜΗΕ, από το ΚΥΤ Μεγαλόπολης στο ΚΥΤ Πάτρας.
«Δεν επιδιώκει αποζημίωση, ιδιαίτερα υλική, για την ταλαιπωρία που υπέστην η αδελφότητα της μονής. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο της αδελφότητας για τις μοναχές που βρέθηκαν στο αυτόφωρο και ενώπιον της δικαιοσύνης υπερασπιζομενοι το αυτονόητο: Η Μονή που αποτελεί θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο αποδεικνύει μια μακραίωνη παράδοση και σύνδεση του τόπου με τους Βυζαντινούς χρόνους και των αγώνα 400 ετών για την εκρίζωση του Οθωμανικού ζυγού και υποδεικνύει ποιό είναι το δημόσιο συμφέρον. Αυτό που υπερασπιζόμαστε από το 2018, έναντι του ΑΔΜΗΕ που θέλησε να επιβάλει τη βούληση μιας εταιρείας -η οποία εκμεταλλεύεται το δίκτυο με όφελος της- ως έννομη τάξη. Ευχαριστούμε όσους συμπαραστάθηκαν και τη δημοτική αρχή της πόλης των Καλαβρύτων που βρέθηκε στο πλάι μας, τονίζοντας που έγκειται το πραγματικό δημόσιο συμφέρον, στη διάσωση του πολιτισμού μας και των αρχαιολογικών θησαυρών του έθνους» αναφέρει ο κ.Ζαφειρόπουλος.
Η Μονή αναμένεται να υποδείξει εκ νέου μέρος για την εναλλακτική όδευση του νέου δικτύου ισχύος 400MW όπου περιλαμβάνονται και εκτάσεις της, προκειμένου να περάσει σε απόσταση ασφαλείας από την είσοδό της και να μην υπάρξουν επιπλοκές όπως απαλλοτριώσεις και χρονοβόρες.
«Καλούμε τον ΑΔΜΗΕ να έρθει να του υποδείξουμε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, όπως άλλωστε είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή συντάσσοντας και σχετική, εναλλακτική, μελέτη» καταλήγει ο συνήγορος της Μονής.
ΠΑΝ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μόνη λύση ο εμβολιασμός»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υπερασπιστής του εμβολιασμού για να ζήσουμε ελεύθεροι και με ασφάλεια δηλώνει ο προϊστάμενος του Ποινικού Τμήματος του Εφετείου Πατρών Σπύρος Κουλουφάκος.

 

«Έκανα το εμβόλιο της Astrazeneca δεν είχα απολύτως καμία παρενέργεια και είμαι μια χαρά. Συνιστώ σε όλους τους πολίτες να το κάνουν, γιατί ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση», ανέφερε στην «Γ» ο κ. Κουλουφάκος.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Πάτρα ξανά αύριο το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί αύριο Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, θα επισκεφθεί το mega εμβολιαστικό κέντρο που είναι στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ και ξεκινά την λειτουργία του την Πέμπτη με εμβόλια της εταιρείας moderna ενώ στην συνέχεια θα επισκεφτεί και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με Βαρθολομαίο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην διάρκεια της οποίας του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του στενού του συνεργάτη, Νίκου Μαγγίνα, τον οποίο γνώριζε και προσωπικά ο πρώην πρωθυπουργός και έχαιρε της εκτίμησής του.

 

Ο Νίκος Μαγγίνας υπήρξε επί μακρά σειρά ετών φωτογράφος του Πατριαρχείου αλλά και στενότατος συνεργάτης του ιδίου του Πατριάρχη. Η συμβολή του εκλιπόντος στο έργο του Πατριαρχείου υπήρξε μεγάλη και η απώλεια του προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα