Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας σπουδαία ενίσχυση, έκλεισε τον Αμερικανό Τζ. Άνταμς που έπαιζε στο ΝΒΑ με τους Μπακς

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε χθες η ομάδα του Προμηθέα η οποία «ψώνισε» από το ΝΒΑ και όχι από όποια και όποια ομάδα αλλά το Μιλγουοκι Μπακς. Συμφώνησε σε όλα με τον Αμερικανό γκαρντ Τζέιλεν Άνταμς ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν ως συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

O Άνταμς είναι 24 χρόνων, 1.83 και θα είναι ο… αντι-Μίλερ στην αχαϊκή ομάδα. Γεννήθηκε στο Μέριλαντ στις 4 Μαΐου 1996. Αποφοίτησε από το St. Bonaventure. Δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ, αλλά υπέγραψε συμβόλαιο με τους Ατλάντα Χοκς το 2018.
Αρχικά ξεκίνησε τη σεζόν στο Μιλογουόκι όμως δεν έπαιξε και πολύ στους Μπακς (μόλις 7 αγώνες με κάτι παραπάνω από 2 λεπτά κατά μέσο όρο). Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του και δεν ανανεώθηκε με τον παίκτη να απαντά θετικά στην πρόταση του Προμηθέα ο οποίος τον είχε πρώτο στη λίστα με τους υποψήφιους στόχους.
Ο Άνταμς έχει ένα πολύ καλό παρελθόν στο NCAA με το St. Bonaventure και μάλιστα την 4η χρονιά του ήταν παίκτης της χρονιάς στην Atlantic-10 μαζί με τον Πέιτον Όλντριντζ. Ήταν 2ος σκόρερ της περιφέρειας ως τριτοετής (20,6 πόντοι) και 4ος ως τεταρτοετής (19,1 πόντοι).
Στην G League είχε 21,5 πόντους με 41% στα τρίποντα της σεζόν 2019-2020 με τους Γουισκάνσιν Χερντ (συνεργαζόμενοι με τους Μπακς) τη σεζόν 2019-2020. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε 15,2 πόντους και 6,3 ασίστ με τους Έρι Μπέι Χοκς.
Στην καριέρα του έχει πετύχει τέσσερις φορές τουλάχιστον 40 πόντους και πάνω (μια φορά στην G League με τους Χοκς και τρεις στο κολέγιο). Το ρεκόρ του είναι οι 44 πόντοι που έχει πετύχει στις 16/11/2018 με τους Χοκς στην G-League και στις 7/2/2018 στο NCAA.
Οι πληροφορίες λένε πως ο παίκτης θα είναι στα τέλη της εβδομάδας στην Ελλάδα και λογικά δεν θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τον Άρη όμως ο στόχος είναι να βοηθήσει στα επόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.
ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΡΗ
Από εκεί και πέρα η ομάδα έπιασε δουλεία για το παιχνίδι του Σαββάτου που θα υποδεχθεί τον ουραγό της βαθμολογίας Άρη και φυσικά δεν υπάρχει άλλος στόχος εκτός από τη νίκη που θα κρατήσει την ομάδα σε τροχιά τετράδας.
Στο αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία ξεκίνησε χθες με απογευματινή προπόνηση και το σημαντικό είναι πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα με τον Γιατρά να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement