Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μαθήματα» διαμαρτυρίας καθ’ οδόν από τους ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών

Published

on

Δυναμική κινητοποίηση έκαναν χθες το πρωί οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών του Ν. Αχαΐας που πραγματοποίησαν αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης για τη μη ενίσχυση του κλάδου.

Στην Πάτρα η συμμετοχή ήταν μεγάλη και παράλληλα υπήρχε και εκπροσώπηση από όλους τους ιδιοκτήτες σχολών. Η πορεία ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Μεταφορών και κατέληξε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη όπου και παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματα που έχει ο κλάδος.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ»
Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος του σωματείου εκπαιδευτών οδήγηση και κυκλοφοριακής αγωγής Ν. Αχαΐας Γιώργος Παναγιωτόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων, είπε: «Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να διατυπώσουμε παράπονα,αλλά και να καταθέσουμε τα αιτήματα μας. Ο κλάδος μας , στο 90% έχει μείνει εκτός από όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Πληρώσαμε κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας παρότι τα οχήματα μας ήταν ακινητοποιημένα τόσους μήνες.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, δεν πάει άλλο, πρέπει να υπάρξει μια οικονομική ενίσχυση. Είμαστε ο μόνος κλάδος που πλήττεται τα 4 τελευταία χρόνια, ενώ δεν δουλεύαμε τόσους μήνες χωρίς να φταίμε.
Να θυμίσω πως είμαστε ο πρώτος παράγοντας οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας της χώρας».
Σε ερώτηση της «Γ» για τις θέσεις που πήρε ο Περιφερειάρχης, ο κ. Παναγιωτόπουλος, σχολίασε: «Ο κ. Φαρμάκης αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα μας, τα οποία έχει ήδη προωθήσει στα αρμόδια υπουργεία».
Το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης, ευχαρίστησε και την αστυνομική διεύθυνση Αχαϊας που διευκόλυνε την αυτοκινητοπομπή προς την Περιφέρεια.
Π.Κ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement