Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παναχαϊκό συλλαλητήριο από την ΕΙΝΑ στην Πλατεία Γεωργίου

Published

on

Παναχαϊκό συλλαλητήριο διοργάνωσε η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαιας (ΕΙΝΑ) στην πλατεία Γεωργίου

Η Ε.Ι.Ν.Α, στα πλαίσια πρωτοβουλίας της ΟΕΝΓΕ, απηύθυνε κάλεσμα στους συλλογικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της Αχαΐας σε συλλαλητήριο υπεράσπισης της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας ως κοινωνικό αγαθό.
Όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, «η Αχαΐα εξακολουθεί να βρίσκεται στο κόκκινο, παρά το παρατεταμένο λοκντάουν εδώ και ενάμιση μήνα. Τα νοσοκομεία της Πάτρας δέχονται αφόρητη πίεση, έχοντας μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου, νοσηλεύοντας σχεδόν διακόσιους συμπολίτες μας με κορονοϊό. Τα τακτικά χειρουργεία και ιατρεία έχουν ανασταλεί, οι ΜΕΘ έχουν γίνει ΜΕΘ Covid και παρουσιάζουν πάνω από 100% πληρότητα, ολόκληρες κλινικές και όροφοι έχουν μετατραπεί σε κλινικές Covid».
Τα κυρίαρχα αιτήματά τους είναι:
*Αλλαγή επιδημιολογικής στρατηγικής με μαζικά δωρεάν τεστ-ιχνηλάτηση-καραντίνα
*Να μη μείνει κανένας συμπολίτης χωρίς ποιοτική δημόσια και δωρεάν περίθαλψη – Έκτακτη ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της Αχαΐας – Επίταξη του ¨Ολυμπίου¨- Άνοιγμα του Θώρακος
* Μαζικός ταχύς εμβολιασμός όλου του πληθυσμού
* Μέτρα προστασίας στους χώρους σπουδών, δουλειάς και τα ΜΜΜ
*Ουσιαστική ενίσχυση της πληττόμενης κοινωνίας από τις συνέπειες της πανδημίας
*Απόσυρση όλων των αντιδημοκρατικών διατάξεων και νόμων που μας γυρνάνε σε άλλες εποχές
*Λεφτά για Υγεία-Παιδεία- Κοινωνικά αγαθά και όχι για την καταστολή

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΕΑΣΚΠ

Η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, υποστηρίζει και χαιρετίζει τοΠαναχαϊκό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα από την ΕΙΝΑ. Όπως αναφέρουν, «τα Άτομα με ΣΚΠ, που πάσχουν από χρόνια, ανίατη και συνεχώς επιδεινούμενη νόσο που οδηγεί σε αναπηρίες θα ενώσουν τις φωνές τους μαζί με άλλες συλλογικότητες και θα στείλουν το μήνυμα να σταματήσει εδώ και τώρα το έγκλημα και η αδιαφορία για μια ποιοτική δωρεάν υγεία!».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement