Connect with us

Βόλεϊ

Πέντε Πατρινοί άνθρωποι του βόλεϊ μιλούν στη «Γ» και αναφέρονται στα θέλω τους από το νέο Δ.Σ. της ΕΟΠΕ

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Μετράμε πλέον αντίστροφα για τις εκλογές της ΕΟΠΕ που θα γίνουν το προσεχές Σάββατο 27 Μαρτίου και θα αναδειχθεί το νέο Δ.Σ. που θα κληθεί να βοηθήσει το άθλημα να προχωρήσει με ανοδικά βήματα τα επόμενα 4 χρόνια.

Η «Γ» δίνει το λόγο σε 5 από τους πρωταγωνιστές του αθλήματος, όλοι τους Πατρινοί, τρεις αθλητές, μια αθλήτρια και έναν προπονητή από τους οποίους ζητά να περιγράψουν σε γενικές γραμμές τι θέλουν από τη νέα διοίκηση της ΕΟΠΕ.
Συγκεκριμένα μιλά ο ακραίος της Κηφισιάς, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο κεντρικός του ΑΟ Αιγιαλέων Γιάννης Χασάπης, ο διαγώνιος της Ολυμπιάδας Αντώνης Φιλίππου, η ακραία του Απόλλωνα Καλαμάτας Νίκη Κόλια και ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών Χρήστος Καράβολας.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ»
Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: «Η ομοσπονδία είτε παραμείνει με τον ίδιο πρόεδρο, είτε όχι πρέπει να οργανωθεί ώστε να επαναφέρει το άθλημα σε φυσιολογικά επίπεδα. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν νομίζω πως το καλοκαίρι δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτο! Πλέον, μετά από πιέσεις διαφόρων φορέων δίνεται η δυνατότητα προπονήσεων στην άμμο. Σταδιακά επανέρχεται ο αθλητισμός, και πολλοί αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν χρησιμοποιώντας τις προπονήσεις και διοργανώσεις του μπιτς βόλεϊ και αυτό θα κρατήσει ζωντανούς τους συλλόγους! Οι εθνικές ομάδες θα ακολουθήσουν τον προγραμματισμό τους χωρίς ιδιαίτερα θέματα! Πλέον, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται ο πληθυσμός με εβδομαδιαία τεστ όποτε τα σωματεία δε θα αναλάβουν τα όποια έξοδα! Οι εθνικές κατηγορίες και φέτος έχασαν το τρένο! Οι συνθήκες δε θα επιτρέψουν αγώνες και πλέον οι ομάδες δεν έχουν τη διάθεση να επανεκκινήσουν τα αντρικά ή γυναικεία τμήματα! Καταλήγοντας, μάλλον θα πρέπει να οργανωθούμε για έναρξη πρωταθλημάτων νωρίς το φθινόπωρο και η ομοσπονδία να βοηθήσει ομάδες που επένδυσαν στη σεζόν αυτή, ώστε να αγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες».
ΦΙΛΙΠΠΟΥ: «ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ»
Ο Αντώνης Φιλίππου υπογράμμισε: «Η επόμενη μέρα θεωρώ πως θα είναι αρκετά δύσκολη δεδομένου ότι κάποιοι αθλητές έχουν πλήρη απραξία καθώς επίσης και κάποιοι κάνουν ατομικές προπονήσεις που φτάνουν σε πολύ χαμηλότερες εντάσεις από αυτές που χαρακτηρίζουν το άθλημα μας. Ένα υγιές πρωτάθλημα θέλει οι πρωταγωνιστές του που είναι οι αθλητές να είναι κι αυτοί υγιείς και χωρίς τραυματισμούς, για να γίνει αυτό θέλει αργά και προσεκτικά να γίνει σωστή προετοιμασία. Δυστυχώς τα σωματεία θα έχουν αρκετά προβλήματα, ένα εκ των οποίων θα είναι το οικονομικό. Η ύφεση είναι παγκόσμια λόγω covid-19 οπότε οι χορηγίες φαντάζομαι θα είναι δύσκολο να βρεθούν και είναι απόλυτα λογικό, γι’ αυτό λοιπόν είτε μείνει είτε αλλάξει η διοίκηση της ΕΟΠΕ θα πρέπει να στηρίξει με νύχια και με δόντια το άθλημά μας. Οι υποψήφιοι για την διοίκηση και τα μέλη από όσο έχω δει είναι αξιόλογοι άνθρωποι στον χώρο και εύχομαι να πάνε ένα βήμα παρακάτω για το καλό του βόλεϊ».
Γ. ΧΑΣΑΠΗΣ: «ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ»
Ο Γιάννης Χασάπης τόνισε: «Αυτά που θα ήθελα να δω από την καινούργια διοίκηση όποια και να είναι αυτή είναι να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του ελληνικού βόλεϊ, με τα ερασιτεχνικά σωματεία, με τις ακαδημίες, με όλα αυτά τα οποία θρέφουν τις μεγαλύτερες κατηγορίες και στηρίζουν το ελληνικό βόλεϊ και τις εθνικές ομάδες. Ελληνικό βόλεϊ δεν είναι η Α1 μόνο. Εάν βρεθεί κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με τις υποδομές και να δώσει κίνητρα στα σωματεία να δημιουργήσουν αθλητές-αθλήτριες που θα στηρίξουν τα επόμενα χρόνια τα εθνικά πρωταθλήματα και τις Εθνικές ομάδες τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά από τα πολλά που πρέπει να κάνουμε».
Ν. ΚΟΛΙΑ: «ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ»
Η Νίκη Κόλια δήλωσε: «Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η νέα διοίκηση της ΕΟΠΕ αλλά όποια και να είναι αυτό που θα περιμένουμε είναι να λειτουργήσει προς το κοινό καλό του αθλήματος σε συνεργασία με τους αθλητές και τα σωματεία. Όσον αφορά την επιστροφή μας μετά την πανδημία σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να μην καταλήξουμε όπως φέτος που ήμασταν ένα χρόνο χωρίς αυτό που αγαπάμε και κάνουμε τόσα χρόνια, και να υπάρχει οικονομική στήριξη στα σωματεία για την επανεκκίνηση».
ΚΑΡΑΒΟΛΑΣ: «ΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ»
Ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών, Χρήστος Καράβολας, υπογράμμισε: «Η άποψή μου είναι πως η ΕΟΠΕ θα πρέπει να ρίξει βάρος στις ομάδες που διατηρούν και ασχολούνται ιδιαίτερα με τις ακαδημίες. Δηλαδή τις ομάδες που ασχολούνται με τη βάση του αθλήματος και προσπαθούν να αναδείξουν νέα ταλέντα. Πρέπει να υπάρχει ισονομία σε όλα τα επίπεδα, να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση στις ακαδημίες και επίσης να μπορούν όλες οι κατηγορίες να κάνουν μεταγραφές και όχι μόνο στην Α1Εθνική.
Επίσης κομβικό θέμα είναι η ομαλή επανέναρξη των πρωταθλητών και να μπουν από τώρα τέτοια πρωτόκολλα ώστε να μην χρειαστεί να διακοπεί πάλι κανένα πρωτάθλημα τη νέα περίοδο.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το άθλημα του βόλεϊ έσβησε και θα πρέπει να το δει η ΕΟΠΕ».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement