Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ξεσπούν» οι… Απόκριες-Τα 221 νέα κρούσματα σε δύο 24ωρα στην Αχαΐα επιβεβαίωσαν τους φόβους

Published

on

Τα… «δόντια» της δείχνει η πανδημία έντεκα μέρες μετά από τις Απόκριες στην Αχαΐα, η οποία μετρά μέσα σε δύο 24ωρα 221 νέα κρούσματα, η πλειονότητα των οποίων εντοπίζεται στην Πάτρα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες κυμαίνεται σε τριψήφιο αριθμό και μάλιστα με υψηλά επίπεδα, γεγονός που πιέζει αφόρητα το σύστημα υγείας στην περιοχή μας.
Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 100 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, ενώ προχθές 121, με τους αριθμούς να μαρτυρούν πως ο κορωνοϊός παραμένει ανάμεσά μας.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σε χθεσινές δηλώσεις του δεν έκρυψε την ανησυχία του για το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που έχει η Πάτρα και η Αχαΐα.

«Τα νούμερα είναι άσχημα για την περιοχή μας. Δεν πορώ να πω ότι υπάρχει επιπέδωση, καθώς έχουμε συνεχή αύξηση των κρουσμάτων. Θα έλεγα ότι βιώνουμε μετά από περίπου δέκα ημέρες από το τριήμερο της Αποκριάς αυτά που είχαν προβλεφθεί και τα λέγαμε τόσο καιρό ό,τι έπρεπε να προσέξουν όλοι. Θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια και τη συμβολή όλων των συμπολιτών που θα πειθαρχήσουν στα μέτρα αυτή η κατάσταση θα σταματήσει να έχει ανοδική πορεία» ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα για να μπει «ανάχωμα» στην πανδημία.

Η ανησυχία του εδράζεται και στην μεγάλη πίεση που καταγράφεται στις εφημερίες των νοσοκομείων, καθώς χθες όπως μας είπε οι νοσηλείες έφθασαν στις 221.

«ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ»

«Και η χθεσινή εφημερία ήταν πολύ δύσκολη» ανέφερε τονίζοντας πως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας οι νοσηλείες έφθασαν τις 128, εκ των οποίων οι 100 αφορούν ασθενείς στην Κλινική και οι 26 στις ΜΕΘ Covid, ενώ δύο στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 84 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού και 9 στη ΜΕΘ Covid.

ΜΠΟΝΑΝΟΣ: «ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνουμε στην Αχαΐα και ο αντιπεριφερειαρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τόσο υψηλό αριθμό νοσηλειών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας.

Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι «βρισκόμαστε πλέον στο τέλος γιατί θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα εμβόλια οπότε θα υπάρξει τείχος ανοσίας στον πληθυσμό».

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Αχαΐα συζητήθηκε εκτενώς και στη συνάντηση που έγινε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνο με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Κορινθίας θέλησε να ενημερωθεί για την πορεία της πανδημίας στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια καθώς επίσης για την ετοιμότητα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης από την περιοχή μας.

Πάντως, οι εικόνες συνωστισμού που εξακολουθούν να καταγράφονται σε δημόσιους ανοικτούς χώρους, όπως στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου, αποδεικνύουν πως μερικοί παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των ειδικών παραμένουν αμετανόητοι, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς με την Αχαΐα να βρίσκεται στο «κάδρο» καθώς η πανδημία δεν κάμπτεται και το σύστημα υγείας δέχεται αφόρητη πίεση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement