Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τον «ξάφρισε»… διαδικτυακά-Πώς ένας Πατρινός έχασε από τον τραπεζικό του λογαριασμό 11.900 ευρώ

Published

on

Άλλη μια υπόθεση εξαπάτησης μέσω διαδικτύου απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Οι «αετονύχηδες» πλέον «ψαρεύουν» τα θύματά τους από το διαδίκτυο και καταφέρνουν να τα παγιδεύσουν στέλνοντας τους έναν σύνδεσμο καθώς κατορθώνουν να τους υποκλέψουν τους τραπεζικούς κωδικούς και να «ρημάξουν» τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων πολιτών.
Το τελευταίο περιστατικό που καταγράφηκε στην Πάτρα απασχολεί τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι αναζητούν τα στοιχεία του άγνωστου δράστη για απάτη.
Ολα συνέβησαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν «ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό άνδρα, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγγελία πώλησης προϊόντος. Με το πρόσχημα καταβολής χρηματικού ποσού για την αγορά του, ο δράστης απέστειλε στον παθόντα σύνδεσμο (link), τον οποίο ο τελευταίος άνοιξε. Με αυτό τον τρόπο ο άγνωστος δράστης υπέκλεψε τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει δυο μεταφορές χρημάτων, συνολικού ύψους 11.900 ευρώ».
Ο παθών δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε να έχουν κάνει «φτερά» οι οικονομίες του από τον λογαριασμό του και το κατέθεσε στην Ασφάλεια.
Με την ίδια μέθοδο έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που προβληματίζει την τοπική ΕΛ.ΑΣ., η οποία συνεχώς εφιστά ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες να μην πείθονται και να μην δίνουν στοιχεία σε αγνώστους ή να μην ακολουθούν όσα τους υποδεικνύουν για να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2020 είχαν καταγραφεί αρκετά κρούσματα από δήθεν «τεχνικούς» διεθνούς εταιρείας, οι οποίοι «προθυμοποιούνταν» να βοηθήσουν τους πολίτες στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων στους υπολογιστές τους ή να πραγματοποιήσουν έλεγχο γνησιότητας των εγκαταστημένων προγραμμάτων στους υπολογιστές τους, ώστε να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν.
Από την ΕΛ.ΑΣ. συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ανταποκρίνονται στις κλήσεις αυτές και να μην αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία σε διάφορους επιτήδειους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement