Connect with us

Αθλητισμός

Ο πρώτος τελικός

Published

on

Πανέτοιμοι οι κοκκινόμαυροι να σπάσουν… την παράδοση (2:45μ.μ.) κόντρα στα Χανιά

TOY ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς είναι αυτό που δίνει σήμερα η Παναχαϊκή στο γήπεδο της Αγυιάς για την 19η αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1.

Και αυτό διότι αν οι κοκκινόμαυροι δεν καταφέρουν να κερδίσουν τα επικίνδυνα Χανιά τότε ο στόχος της 6άδας αμέσως εξατμίζεται (εκτός απροόπτου) και πλέον το ενδιαφέρον θα στραφεί στους αγώνες μπαράζ παραμονής οι οποίοι θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Γι’ αυτό τον λόγο, λοιπόν, το συγκεκριμένο παιχνίδι (2:45μ.μ.) είναι το σημαντικότερο και πρέπει πάση θυσία να το κερδίσουν.

Αυτό που περιμένουν όλοι είναι οι παίκτες να βγάλουν το καλό τους πρόσωπο κάτι που σε γενικές γραμμές δείχνουν στα εντός έδρας παιχνίδια.

Τα Χανιά δεν έχουν έρθει για τουρισμό στην Πάτρα και αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα έχοντας στα έξι τελευταία παιχνίδια πέντε νίκες και μια ισοπαλία με την Ξάνθη ενώ είναι αήττητα για 8 αγώνες. Μάλιστα μετράνε και τρεις σερί νίκες κάτι που δείχνει ότι η αγωνιστική τους κατάσταση είναι άριστη και γι’ αυτό το λόγο οι παίκτες της Παναχαϊκής από τα πρώτα λεπτά πρέπει να δείξουν πάθος για τη νίκη και παράλληλα να τους «σπάσουν» τον «τσαμπουκά».

Η προϊστορία όπως αναφέραμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι με τους κοκκινόμαυρους αφού από την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, μέσα στην έδρα τους μέχρι σήμερα δεν έχουν νικήσει ποτέ παρά μόνο έχουν αποσπάσει τρεις ισοπαλίες χωρίς σκορ (0-0).

ΧΡ. ΚΑΡΑΠΙΤΣΟΣ

«Στο μυαλό μας μόνο η νίκη»

Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ο προπονητής της Παναχαϊκής δήλωσε στην «Γ» για την σημερινή κρίσιμη αναμέτρηση: «Όσο δύσκολο και αν είναι το παιχνίδι εμείς πρέπει να το κάνουμε εύκολο. Στο μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο η νίκη για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για την 6άδα.

Είναι ένα κρίσιμο ματς και το έχουν καταλάβει όλοι. Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να κερδίσουμε».

 

ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Καλά είναι τα νέα στο «στρατόπεδο» της Παναχαϊκής μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ενόψει του σημερινού αγώνα με τα Χανιά. Ο Χρήστος Καραπίτσος είδε τον Μουστακόπουλο να μπορεί να βοηθήσει και έτσι τον επέλεξε στην αποστολή. Το ίδιο ισχύει για τον Πάνο αλλά και τον Πλιάτσικα. Ο μοναδικός απών, λοιπόν, από αυτό το σημαντικό παιχνίδι θα είναι ο τραυματίας Αποστολόπουλος.

Όλη η αποστολή θα βρεθεί στο γήπεδο και εκεί ο Χρήστος Καραπίτσος θα επιλέξει την 18άδα.

 

Η αποστολή των Κρητικών

Ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος άφησε εκτός τους τραυματίες Καμαρά (θλάση α΄ βαθμού στον δικέφαλο) και Βρεττό (ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου) ενώ στην Πάτρα για τον αγώνα με την Παναχαϊκή ήρθε με τους εξής 20 ποδοσφαιριστές: Κουτζαβασίλης, Λαμπίρης, Γρομητσάρης, Ζιούλης, Ανδρέου, Σωτηράκος, Νίκολιτς, Ουνγιαλίδης, Δημητριάδης, Παναγιωτούδης, Σουντουρά, Πλέγας, Τριανταφυλλάκος, Γκίνο, Κάρλος, Μπραμπίγια, Διαμαντόπουλος, Κάσσος, Βασιλόγιαννης, Μασένα.

 

SL 2

Νίκες για Λεβαδειακό και Ιωνικό

Με τον Λεβαδειακό και τον Ιωνικό να προχωρούν σε σημαντικές νίκες άνοιξε χθες η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λιγκ 2.

Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα με τους σκόρερ έχουν ως εξής:

Ιωνικός-Δόξα Δράμας 4-2 (5΄,70’ Κάστρο, 23’ Ρόγε, 66’ Νιάς – 82’, 90’ Κόντος).

Απόλλων Λάρισας-Λεβαδειακος 1-2 (89’ πεν. Χατζής-62’, 90’ πεν. Μπιανκόνι).

 

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

ΞΑΝΘΗ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Διαιτητής: Κουκουλάς (Λέσβου)

Βοηθοί: Καλλής (Αν. Αττικής), Αρμακόλας (Κυκλάδων)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Διαιτητής: Τζαμουτζαντώνης (Χίου)

Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Παγουρτζής (Πειραιά)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΧΑΝΙΑ

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Βοηθοί: Λιόντος (Ηπείρου), Τοροσιάδης (Μακεδονίας).

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement