Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«SARS Covid-19: Επιστημονικές προκλήσεις και εξελίξεις»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή να ξεπερνάει τα 200 άτομα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/4 η ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «SARS Covid-19: Επιστημονικές προκλήσεις και εξελίξεις», η οποία συνδιοργανώθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και το Επιστημονικό Τμήμα Φαρμάκων, Φαρμακοχημείας και Καλλυντικών της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Η διαδικτυακή ημερίδα ξεκίνησε με την κα. Μαστοράκου Άννα, Ιατρό, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Πατρών & Αντιπρόεδρο Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία στην ομιλία της έκανε μια αναδρομή στα επιστημονικά επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ακολούθησε ο κ. Θωμαΐδης Νικόλαος, Χημικός, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, ο οποίος ανέπτυξε την καινοτόμα μέθοδο ανίχνευσης μέσω λυμάτων, η οποία αποτελεί ένα σημαντικότατο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης και πρόβλεψης του συνόλου των φορέων της νόσου. Στη συνέχεια, ο κ. Μούκας Γεώργιος, Ψυχίατρος, Δρ. Ιατρικής Σχολής Παν. Πατρών, ανέλυσε τη σύνδεση της πανδημίας με τις δυσχερές ψυχικές επιπτώσεις που αυτή προκαλεί όπως δείχνουν τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα. Η κα. Ακινόσογλου Καρολίνα, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επικ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν. Πατρών έκανε μια πολύ περιεκτική ανάλυση στις τρέχουσες θεραπείες της λοίμωξης Covid-19, ενώ ο κ. Παναγιωτακόπουλος Γεώργιος, Παθολόγος, Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ – Αρμόδιος για τα Μεταδοτικά Νοσήματα, ολοκλήρωσε τον κύκλο των ομιλιών με μια εξαιρετικά επίκαιρη τοποθέτηση σχετικά με τα εμβόλια κατά της λοίμωξης Covid-19. 

Την ημερίδα προλόγισαν και συντόνισαν ο κ. Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Χημικός PhD-Ερευνητής, Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και ο κ. Ρασσιάς Γεράσιμος, Χημικός-Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος του Επιστημονικού Τμήματος Φαρμάκων, Φαρμακοχημείας και Καλλυντικών της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, οι οποίοι και τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι να ακούγεται η φωνή των επιστημόνων και ανέδειξαν το υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο και έργο που επιτελείται στη χώρα μας, αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Εκ μέρους του Περιφερειακού Τμήματος Πελ/σου & Δυτικής Ελλάδας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 5 ομιλητές για τις εξαιρετικές τους εισηγήσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν, όπως και την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε. Και φυσικά για την αποδοχή της πρότασής μας να συμμετέχουν στην ημερίδα,  σε μια χρονική περίοδο όπου ο διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος τους είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους παρακολούθησαν την ημερίδα και συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα προς τους ομιλητές.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement