Κυριακή 9 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«SARS Covid-19: Επιστημονικές προκλήσεις και εξελίξεις»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή να ξεπερνάει τα 200 άτομα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/4 η ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «SARS Covid-19: Επιστημονικές προκλήσεις και εξελίξεις», η οποία συνδιοργανώθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και το Επιστημονικό Τμήμα Φαρμάκων, Φαρμακοχημείας και Καλλυντικών της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Η διαδικτυακή ημερίδα ξεκίνησε με την κα. Μαστοράκου Άννα, Ιατρό, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Πατρών & Αντιπρόεδρο Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία στην ομιλία της έκανε μια αναδρομή στα επιστημονικά επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ακολούθησε ο κ. Θωμαΐδης Νικόλαος, Χημικός, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, ο οποίος ανέπτυξε την καινοτόμα μέθοδο ανίχνευσης μέσω λυμάτων, η οποία αποτελεί ένα σημαντικότατο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης και πρόβλεψης του συνόλου των φορέων της νόσου. Στη συνέχεια, ο κ. Μούκας Γεώργιος, Ψυχίατρος, Δρ. Ιατρικής Σχολής Παν. Πατρών, ανέλυσε τη σύνδεση της πανδημίας με τις δυσχερές ψυχικές επιπτώσεις που αυτή προκαλεί όπως δείχνουν τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα. Η κα. Ακινόσογλου Καρολίνα, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επικ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν. Πατρών έκανε μια πολύ περιεκτική ανάλυση στις τρέχουσες θεραπείες της λοίμωξης Covid-19, ενώ ο κ. Παναγιωτακόπουλος Γεώργιος, Παθολόγος, Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ – Αρμόδιος για τα Μεταδοτικά Νοσήματα, ολοκλήρωσε τον κύκλο των ομιλιών με μια εξαιρετικά επίκαιρη τοποθέτηση σχετικά με τα εμβόλια κατά της λοίμωξης Covid-19. 

Την ημερίδα προλόγισαν και συντόνισαν ο κ. Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Χημικός PhD-Ερευνητής, Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και ο κ. Ρασσιάς Γεράσιμος, Χημικός-Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος του Επιστημονικού Τμήματος Φαρμάκων, Φαρμακοχημείας και Καλλυντικών της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, οι οποίοι και τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι να ακούγεται η φωνή των επιστημόνων και ανέδειξαν το υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο και έργο που επιτελείται στη χώρα μας, αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Εκ μέρους του Περιφερειακού Τμήματος Πελ/σου & Δυτικής Ελλάδας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 5 ομιλητές για τις εξαιρετικές τους εισηγήσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν, όπως και την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε. Και φυσικά για την αποδοχή της πρότασής μας να συμμετέχουν στην ημερίδα,  σε μια χρονική περίοδο όπου ο διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος τους είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους παρακολούθησαν την ημερίδα και συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα προς τους ομιλητές.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η μεγάλη υπόθεση που απασχολεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Δημοσιεύθηκε

στις

-Εννέα φάκελοι έχουν σχηματιστεί για την ίδια υπόθεση και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών τρέχει και δεν φθάνει.

Οι δύο από αυτές είναι οι πιο «βαρβάτες» και αφορούν θέματα οικονομικής φύσεως. Η υπόθεση είναι σοβαρή και, όπως φαίνεται, θα πάρει δρόμο. Εάν μάλιστα συσχετιστούν, ο φάκελος θα είναι ογκωδέστατος.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε «βαθύ κόκκινο» το Μεσολόγγι, μένουν κλειστά ως 12/5 τα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «με την απόφαση του δημάρχου, όπου λαμβάνονται υπόψη το ΦΕΚ της 8ης Μαΐου, οι διατυπωμένες απόψεις αρμοδίων εκπροσώπων φορέων, όπως της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της εισήγησης του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, αποφασίζεται η διακοπή των μαθημάτων των σχολείων έως τις 12 Μαΐου, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης».

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, «ο δήμος και η επιτροπή υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων» και πρόσθεσε: «Εμπρός στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα, με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μείωση κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αρκετά ψηλά η Αιτωλοακαρνανία

Δημοσιεύθηκε

στις

1.428 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή.

Έντονος παραμένει ο προβληματισμός στη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία η οποία κατέγραψε 82 νέες περιπτώσεις του ιού.

Την ίδια ώρα η Αχαΐα εξακολουθεί να κινείται σε σταθερά επίπεδα, με 45 νέες μολύνσεις, ενώ στην Ήλεία, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα κορωνοϊού.

Δείτε πώς κατανέμονται τα 1.428 νέα κρούσματα στη χώρα

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα