Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας δίνει σήμερα (20.00) μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ και θέλει να συνεχίσει το σερί νικών

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι δίνει σήμερα το βράδυ (20.00 ΕΡΤ-3) η ομάδα του Προμηθέα η οποία υποδέχεται την ΑΕΚ σε εξ αναβολής παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής της basket league και θέλει να πάρει τη νίκη με φόντο πολύ σημαντικό έπαθλο.

Στο σημερινό ματς σε μεγάλο βαθμό διακυβεύεται η 3η θέση στην κανονική περίοδο αφού όποια ομάδα επικρατήσει, αυτόματα γίνεται το μεγάλο φαβορί για την 3η θέση που δίνει και πλεονέκτημα στην διαδικασία των πλέι-οφ.
Βέβαια η πατρινή ομάδα έχει ακόμα και άλλα κίνητρα όπως είναι να διατηρήσει το αήττητο στην Πάτρα σε 10-0 αλλά κα να σημειώσει την 6η συνεχόμενη νίκη στα τελευταία ματς.
Η ΑΕΚ από την άλλη μπορεί να μην βρίσκεται σε καλό …φεγγάρι, έχασε στη Ρόδο και βρίσκεται με υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο της, τον Γιώργο Λιμνιάτη ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι εύκολος αντίπαλος καθώς θα έρθει στην Πάτρα με σκοπό μια νίκη-αντίδραση.
ΛΟΥΝΤΖΗΣ: «ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΗΤΤΗΤΟΙ»
Ο παίκτης του Προμηθέα Μιχάλης Λούντζης μιλώντας χθες στο blog του ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε στο σημερινό παιχνίδι και είπε: «Έχουμε κάνει πέντε συνεχόμενες νίκες σε μικρό χρονικό διάστημα και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση. Όλα τα παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα, πόσω μάλλον τώρα που υπάρχει ισχυρό κίνητρο και για τις δύο ομάδες μιας και διακυβεύεται η τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως θα γίνει ένα πραγματικό ντέρμπι και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό.
Μπορεί η ΑΕΚ να βρίσκεται σε περίεργη κατάσταση αλλά έχει παίχτες έμπειρους και με προσωπικότητα που ξέρουν να χειρίζονται ιδιαίτερες περιστάσεις. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε αήττητη την έδρα μας και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στην βαθμολογία. Τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν και το έχω ξαναπεί πως η ιστορία έχει δείξει πως σημασία έχει σε τι κατάσταση θα βρεθείς στα playoffs ανεξάρτητα από την θέση σου στην κανονική διάρκεια».
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Στο αγωνιστικό μέρος, η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με προπόνηση στο «Τόφαλος» και το σημαντικό για τον Μάκη Γιατρά είναι πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.
Το σημερινό παιχνίδι Προμηθέας-ΑΕΚ έχουν οριστεί να σφυρίξουν οι Παπαπέτρου-Μάνος-Τσαρούχα (Πίγκας).

Ροή ειδήσεων

Advertisement