Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Χταπόδι με καραμελωμένα κρεμμύδια           

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 χταπόδι περίπου 1-1½ κιλό, καθαρισμένο καλά

1 κιλό κρεμμύδια ξερά, σε ροδέλες

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού, ολόκληρους

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 νεροπότηρο γλυκό Μοσχάτο Σάμου

1 σφηνάκι κονιάκ

Αλάτι

Εκτέλεση

Για να μαγειρέψετε χρειάζεστε δύο ξεχωριστές κατσαρόλες. Στη μία θα μαγειρέψετε μόνο τα κρεμμύδια. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια σε ροδέλες μαζί με λίγο αλάτι. Ανακατεύετε συνεχώς να μην κολλήσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαραθούν σιγά-σιγά να μειωθεί ο όγκος κατά το ένα τρίτο. Ρίχνετε μέσα το κρασί και αφήνετε βράσουν να μελώσουν. Την άλλη κατσαρόλα τη βάζετε άδεια επάνω στο μάτι και το ανοίγετε στο τρία (για τις παλιές κουζίνες). Μόλις ζεσταθεί καλά η κατσαρόλα ρίχνετε μέσα ολόκληρο το χταπόδι, τα φύλλα της δάφνης, τους κόκκους πιπεριού, τη μουστάρδα και το σφηνάκι του κονιάκ. Τοποθετείτε το καπάκι και αφήνετε το χταπόδι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Αμέσως μετά χαμηλώνετε τη φωτιά στο ένα. Μαγειρεύετε για 1 ώρα, να μελώσει και να μαλακώσει. Κόβετε, αν θέλετε, το χταπόδι σε μικρότερα κομμάτια και το μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια. Το φέρνετε 2-3 γύρους να πάρουν μια βράση μαζί και το σερβίρετε σε πιατέλα γαρνιρισμένο με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement