Connect with us

Γυναίκα

Τέλος στη λιπαρή επιδερμίδα

Published

on

 

 

Η λάμψη είναι ένα χαρακτηριστικό που αναζητάτε στο κομμάτι της ομορφιάς. Από την άλλη, η λάμψη στο πρόσωπο είναι επιθυμητή, μέχρι ένα σημείο. Η υπερβολική ποσότητα λιπαρότητας σε όλα τα «λάθος» σημεία του προσώπου δημιουργείται από τους σμηγματογόνους αδένες στο δέρμα. Ευτυχώς, πλέον μπορείτε να «ανακουφίσετε» το λιπαρό δέρμα και να αποφύγετε την ανεπιθύμητη λάμψη.

Καθαριστικό

Εάν η επιδερμίδα σας είναι επιρρεπής σε ξεσπάσματα, επιλέξτε ένα καθαριστικό που καταπολεμά τη λιπαρότητα και δημιουργεί ματ όψη, ενώ αντιμετωπίζει και τα σπυράκια. Ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ βοηθά.

Εναλλακτικές στο μακιγιάζ

Το foundation μπορεί να είναι βαρύ, ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός. Δοκιμάστε λεπτόρρευστο προϊόν βάσης, ενώ ιδανική είναι και μία BB cream.

Απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Επιλέξτε προϊόν με μικροσκοπικά συστατικά απολέπισης, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται ερεθισμοί και το δέρμα σας ξεφλουδίζει ή καταπονείται γενικότερα.

Μην παραλείπετε το αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι σημαντικό κάθε μέρα για όλους τους τύπους δέρματος, οπότε μην το αποφεύγετε. Δοκιμάστε μια μη λιπαρή φόρμουλα με μικροσκοπικό ψευδάργυρο, που απορροφά τη λιπαρότητα.

Να εφαρμόζετε ενυδατική

Η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας είναι το κλειδί για τη κρατήσετε την παραγωγή λιπαρότητας υπό έλεγχο. Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, ισορροπεί την παραγωγή λιπαρότητας και νερού στο δέρμα. Με την εξισορρόπηση του νερού στο δέρμα, θα έχετε ένα καλύτερο φράγμα, το οποίο βοηθά στον έλεγχο της λιπαρότητας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement