Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός «Παναγίας Βοηθείας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα συγκίνησης πανηγύρισε, χθες Δευτέρα του Θωμά, ο Ιερός Ναός του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία ἡ Βοήθεια».

Ο Ιερός Ναός κοσμεί τον αύλειο χώρο του μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος, ουχί μόνον των Πατρών, αλλά της Δυτικής Ελλάδος γενικότερα και ανηγέρθη με δωρεά των αειμνήστων Αιμιλιανού Τούλα και της συζύγου του Σταυρούλας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε περί της Βοηθείας παρά Κυρίου, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, και αναφέρθηκε στις πρεσβείες και μεσιτείες της και έως της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου και εις τους ατελευτήτους αιώνας.

«Ἡ Παναγία μας, εἶναι μετά Θεόν ἡ παράκλησή μας, ἡ παρηγοριά μας. Εἶναι ἡ ἀπαντοχή μας, ἡ σκέπη καί καταφυγή τοῦ καθενός μας, ἀλλά καί ὃλων τῶν ἀνθρώπων», ανέφερε. Μίλησε, επίσης, για την μεγάλη δύναμη που λαμβάνουν οι άνθρωποι όταν εἰσέρχονται στον Ναό και προσκυνούν το περίπυστο εικόνισμα της Παναγίας της Βοηθείας και το απότμημα του ιερού Λειψάνου του Αγίου Ανθίμου του εν Χίῳ, το οποίο είναι θησαυρισμένο στον Ιερό Ναό του Νοσοκομείου.

Ο Σεβασμιώτατος εστάθη ἰδιαιτέρως και με ξεχωριστή συγκίνηση στην περίοδο που δοκιμάζεται η πόλη μας, η Πατρίδα μας και ο κόσμος όλος από την πανδημία του κορονωϊοῦ και έκανε λόγο για τις πολύ μεγάλες υπηρεσίες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και εν προκειμένου του Γ.Π.Ν.Π. «Παναγία ἡ Βοήθεια» προς τους ασθενείς.
Εξέφρασε, τις ευγνώμονες ευχαριστίες, του ιδίου προσωπικώς, του κλήρου και του πατραϊκού λαού προς τον διοικητή της 6η Ὑγιειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτριο Μπάκο, προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εθελοντές της αγάπης, προς όλους όσοι συνεργάζονται στην προσφορά και κατάθεση ψυχής υπέρ των συνανθρώπων μας στο μεγάλο αυτό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σημείωσε, δε, τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν όλοι κατά την περίοδο της πανδημίας, τόσο στις κλινικές Covid, όσο και στις ΜΕΘ, όπου νοσηλεύονται συνάνθρωποί μας διασωληνωμένοι.

«Σᾶς ἀσπαζόμαστε εὐγνωμόνως», εἶπε ὁ Σεβασμιώτατος, ἀπευθυνόμενος προς όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου και συνέχισε λέγοντας «προσευχόμεθα νά σᾶς δίνῃ ὁ Θεός πλούσια τά ἐλέη Του καί τίς δωρεές Του, διά πρεσβειῶν τῆς Παναγίας Βοηθείας».


Ροή ειδήσεων

Advertisement