Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο γλυκόξινο με φέτα και τοματίνια

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 μπούτια κοτόπουλο (κοπανάκια)

150γρ. πανσέτα, σε κύβους

3 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα στα 6

4 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

60γρ. ελαιόλαδο

5 κουτ. σούπας μηλόξιδο

2 κουτ. σούπας μέλι

500γρ. τοματίνια

200γρ. φέτα χοντροσπασμένη

2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και το κρατάτε στην άκρη. Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε την πανσέτα χωρίς λιπαρή ουσία και τη σοτάρετε για 6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να πάρει χρώμα. Την αφαιρείτε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και την αφήνετε να στραγγίσει σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. Βάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με το λίπος της πανσέτας και το σοτάρετε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και το βάζετε μέσα σε γάστρα. Σοτάρετε και τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά στο λίπος της πανσέτας και τα βάζετε και αυτά στη γάστρα. Προσθέτετε την πανσέτα, ανακατεύετε τα υλικά και κρατάτε τη γάστρα στην άκρη. Χτυπάτε στον πολτοποιητή τη μισή ποσότητα από τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, ξίδι και μέλι. Περιχύνετε το περιεχόμενο της γάστρας με τη βινεγκρέτ και κουνάτε πολύ καλά τη γάστρα, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ρίγανη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Προσθέτετε στη γάστρα τα τοματίνια στα 20 λεπτά μαγειρέματος, ενώ στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε τη φέτα. Πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement