Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο γλυκόξινο με φέτα και τοματίνια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 μπούτια κοτόπουλο (κοπανάκια)

150γρ. πανσέτα, σε κύβους

3 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα στα 6

4 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

60γρ. ελαιόλαδο

5 κουτ. σούπας μηλόξιδο

2 κουτ. σούπας μέλι

500γρ. τοματίνια

200γρ. φέτα χοντροσπασμένη

2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και το κρατάτε στην άκρη. Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε την πανσέτα χωρίς λιπαρή ουσία και τη σοτάρετε για 6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να πάρει χρώμα. Την αφαιρείτε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και την αφήνετε να στραγγίσει σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. Βάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με το λίπος της πανσέτας και το σοτάρετε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και το βάζετε μέσα σε γάστρα. Σοτάρετε και τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά στο λίπος της πανσέτας και τα βάζετε και αυτά στη γάστρα. Προσθέτετε την πανσέτα, ανακατεύετε τα υλικά και κρατάτε τη γάστρα στην άκρη. Χτυπάτε στον πολτοποιητή τη μισή ποσότητα από τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, ξίδι και μέλι. Περιχύνετε το περιεχόμενο της γάστρας με τη βινεγκρέτ και κουνάτε πολύ καλά τη γάστρα, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ρίγανη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Προσθέτετε στη γάστρα τα τοματίνια στα 20 λεπτά μαγειρέματος, ενώ στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε τη φέτα. Πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο και σερβίρετε.

Μαγειρική

«Σάντουιτς» με παγωτό καραμέλα      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

16 cookies σοκολάτας

500 ml παγωτό καραμέλα έτοιμο (ελαφρώς μαλακό)

200 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Παίρνετε ένα στρογγυλό τσέρκι στο μέγεθος των cookies που θα χρησιμοποιήσετε και τοποθετείτε ανάποδα ένα cookie μέσα του. Καλύπτετε το μπισκότο με ένα στρώμα παγωτού, φτάνοντας ως τα άκρα του τσερκιού. Σκεπάζετε το παγωτό με ένα δεύτερο μπισκότο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε τα «σάντουιτς» στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Βάζετε την κουβερτούρα σε μπολ, τη λιώνετε σε μπεν μαρί και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη. Βουτάτε ένα-ένα τα «σάντουιτς» στη σοκολάτα οριζοντίως ή καθέτως ως τη μέση και αμέσως τα τοποθετείτε στο ταψί που προετοιμάσατε. Ξαναβάζετε τα σάντουιτς στην κατάψυξη να παγώσει και η σοκολάτα και ύστερα τα μεταφέρετε σε μπολ με καπάκι και τα διατηρείτε στην κατάψυξη. Όταν θέλετε να τα σερβίρετε, τα βγάζετε 5΄ νωρίτερα από την κατάψυξη.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Αρνάκι με πατάτες και σκόρδο 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 κιλό αρνάκι (λαιμός ή πόδι), κομμένο σε κύβους

2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

2 καρότα, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες

25 γρ. αλεύρι

500 ml ζωμό αρνιού ή ζωμό μοσχαρίσιο

1 κουτ. σούπας μαρμελάδα από κόκκινο φραγκοστάφυλο

2 κλαδάκια δεντρολίβανο

1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες πάχους 2-3 χιλιοστών

75 γρ. ανάλατο βούτυρο

1 λεμόνι, το ξύσμα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι που μπορείτε να το βάζετε στον φούρνο ή σε ένα σκεύος που να πηγαίνει και σε εστία φωτιάς και στον φούρνο. Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του αρνιού και τα ψήνετε για 5΄ και μετά τα βγάζετε από το τηγάνι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα καρότα, τηγανίζετε για 5΄. Ανακατεύετε το σκόρδο και το αλεύρι, προσθέτετε ξανά το αρνί με τα υγρά του. Περιχύνετε τον ζωμό αρνιού, ανακατεύετε τη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο και το δεντρολίβανο. Αφήνετε να σιγοβράσει και να φουσκώσει για 5΄. Ανακατεύετε το βούτυρο με το σκόρδο σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετείτε τις φέτες πατάτας από πάνω προς τα κάτω σε μια σπείρα, κατευθυνόμενοι προς τη μέση. Βάζετε πάνω από το μισό βούτυρο και το μεταφέρετε στον φούρνο, σκεπάζετε με καπάκι ή τυλιγμένο σφιχτά με αλουμινόχαρτο, για 1 ώρα, να μαλακώσουν οι πατάτες. Βάζετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα, βουτυρώνουμε και μαγειρεύετε για άλλα 30’ χωρίς καπάκι.

Περισσότερα

Μαγειρική

Ταλιατέλες κολοκυθιού 

Δημοσιεύθηκε

στις

   

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για την άλμη

10 γρ. αλάτι

500 ml νερό κρύο

500 γρ. παγάκια

Για τα κολοκυθάκια

½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο

2 φέτες μπέικον, πολύ ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, σε φέτες

1 καλή πρέζα μπούκοβο

1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια

1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί

1 μεγάλη τομάτα, τριμμένη

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα ψιλοτριμμένη σαν σκόνη

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

5-6 μεγάλα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 καλή πρέζα ρίγανη

Αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν αρχίσει το μπέικον να γίνεται τραγανό, προσθέτετε το μπούκοβο, σοτάρετε για μερικά δευτερόλεπτα, δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε συνέχεια αλλά προσεκτικά γυρνώντας τα κολοκυθάκια, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι ακόμα τραγανά, για 3΄. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την τομάτα, αλατίζετε και συνεχίζετε ανακατεύοντας προσεκτικά για 1΄. Προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε ακόμα για 1΄, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τη ρίγανη. Σερβίρετε με τριμμένη φέτα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα