Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα

Published

on

Υλικά

  • 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου
  • 250 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. καρότα, κομμένα ρε ροδέλες
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
  • Μια χούφτα θυμάρι
  • Μια χούφτα δεντρολίβανο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα μπούτια κοτόπουλου (με την επιδερμίδα προς τα κάτω. Σοτάρετε για 10-15 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι τα κομμάτια κοτόπουλου να πάρουν χρώμα παντού.
Βήμα 2
Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάρετε και μόλις αρωματιστούν προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε το ξύσμα του λεμονιού και στύψτε το χυμό του. Προσθέστε το μέλι και θρυμματίστε μέσα τον κύβο ζωμού. Ρίξτε 500 ml βραστό νερό και ανακατέψτε για να λιώσει το μέλι. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
Βήμα 4
Προσθέστε τα κλωνάρια των μυρωδικών με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, καλύψτε με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια. Μαγειρέψτε περίπου για 1-1,5 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι ροζ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement