Connect with us

Μαγειρική

Παλατιανοί κεφτέδες με τζατζίκι από ραπανάκια               

Published

on

  

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη γέμιση

300γρ. κιμά κοτόπουλου

150γρ. κιμά μοσχαρίσιο

150γρ. κιμά χοιρινό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 αβγό

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

50γρ. φρυγανιά τριμμένη

100γρ. φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα

1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους

6 κουτ. σούπας νερό

50ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το τύλιγμα

8 φύλλα κρούστας

100γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το τζατζίκι

400γρ. γιαούρτι στραγγιστό

10 ραπανάκια μικρά, τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

30γρ. ξίδι λευκό

60γρ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το τηγάνισμα

3 αβγά χτυπημένα ελαφρώς

αλεύρι για το πανάρισμα

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης του κιμά σε μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Κρατάτε το μίγμα στην άκρη. Απλώνετε δύο φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα μεταξύ τους, παίρνετε ένα μέρος από τη γέμιση και το απλώνετε ομοιόμορφα κατά μήκος της μικρής πλευράς των φύλλων. Κλείνετε τις δύο άκρες προς τα μέσα και στη συνέχεια τα τυλίγετε σαν μπαστούνι. Στο τελείωμα βάζετε λίγο λιωμένο βούτυρο για να κλείσει καλά το ρολό. Κάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Βάζετε τα μπαστούνια στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια τα βγάζετε και τα κόβετε σε φέτες πάχους 2εκ. περίπου. Ρίχνετε όλα τα υλικά για το τζατζίκι σε μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε και το τζατζίκι στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να δροσίσει. Αφού κόψετε το ρολό σε κεφτέδες, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Βουτάτε την κάθε φέτα-κεφτέ στα χτυπημένα αβγά αφού πρώτα τους αλευρώσετε ελαφρώς και τους τηγανίζετε στο ζεστό λάδι για 4 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Αφήνετε τους κεφτέδες σε χαρτί απορροφητικό για να στραγγίσουν. Μεταφέρετε τους κεφτέδες σε πιατέλα και σερβίρετε με το τζατζίκι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement