Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο με μπάμιες σε μπαλσάμικο        

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

600 γρ. μπάμιες καθαρισμένες

70 ml ε.π. ελαιόλαδο

6 φιλέτα μπουτιού κοτόπουλο

100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή

30 ml μπαλσάμικο ξύδι κόκκινο

400 γρ. τομάτα στον τρίφτη

½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

 

Για τη μαρινάδα

30 ml μπαλσάμικο ξύδι κόκκινο

1 ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ. Βάζετε μέσα τα φιλετάκια του κοτόπουλου και τα ανακατεύετε. Σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα, βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστεί. Ανεβάζετε την ένταση και ρίχνετε τις μπάμιες. Θα τις ανακατέψετε και θα τις σοτάρετε τρία λεπτά χωρίς νερό. Προσθέτετε την τομάτα, το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και 400 ml βραστό νερό. Ανακατεύετε και μόλις πάρουν βράση, ξανακατεβάζετε την ένταση στη μέση αφήνετε να μαλακώσουν οι μπάμιες και να εξατμιστεί το νερό. Κόβετε τον μαϊντανό. Βάζετε ένα τηγάνι να κάψει και βάζετε τα φιλετάκια μαριναρισμένα. Τα γυρνάτε στο ενάμισι λεπτό και χαμηλώνετε την ένταση. Στα 30’ πρέπει να έχει μείνει ελάχιστο νερό. Μπορείτε να ρίξετε τον μαϊντανό και αφού ανακατέψετε να ενσωματώσετε τα φιλετάκια κοτόπουλου. Αν κρίνετε ότι χρειάζεστε λίγη ώρα ακόμη, προσθέστε λίγο ακόμη νερό και αφήστε λίγα λεπτά. Σερβίρετε από ένα ή δυο φιλέτα με τις μπάμιες γύρω τους αφού έχετε αφήσει για ένα δεκάλεπτο το φαγητό να μην είναι καυτό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement