Connect with us

Παναχαϊκή

Ξύπνησαν μνήμες στο χθεσινό φιλικό των παλαίμαχων προς τιμήν του σπουδαίου ποδοσφαιριστή Κώστα Δαβουρλή

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Μνήμες για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έβγαλε πότε όχι μόνο η Παναχαϊκή αλλά και η Ελλάδα, ξύπνησαν χθες με την όμορφη πρωτοβουλία που πήραν οι ομάδες παλαίμαχων της Παναχαϊκής και της Πάτρας οι οποίοι έδωσαν φιλικό για να τιμήσουν τη μνήμη του Κώστα Δαβουρλή.

Η όμορφη πρωτοβουλία είχε απήχηση κι όλοι οι παλαίμαχοι, παρότι είμαστε ακόμα σε επικίνδυνους καιρούς με την πανδημία, έδωσαν το «παρών» και με αυτό τον τρόπο τίμησαν τον Έλληνα «Πελέ» ο οποίος πριν από 29 χρόνια έφυγε από τη ζωή.
Πριν από την έναρξη του φιλικού, οι δύο σύλλογοι αλλά και η ΠΑΕ τίμησαν την οικογένεια του Κώστα Δαβουρλή. Τις πλακέτες παρέλαβε ο ανιψιός του Νίκος Παπαγιαννόπουλος επειδή δεν μπορούσε να παραστεί η σύζυγος του αείμνηστου παίκτη.
«Ευχαριστούμε όλους που είναι εδώ, θα παίξουμε φιλικό για έναν άνθρωπο που άλλαξε πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο έχουν βγει τραγούδια, έχει βγει ύμνος, έχει γραφτεί βιβλίο, έχει ιδρυθεί ομάδα και είναι τιμή για αυτούς που γνώρισαν αυτόν τον άνθρωπο στην Παναχαϊκή», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συλλόγου παλαίμαχων Δ. Αργυρόπουλος.
Το δικό τους σχόλιο για τον Δαβουρλή, έκανε ο Νίκος Σταματόπουλος ο οποίος ήταν συμπαίκτης για πολλά χρόνια με τον αείμνηστο, ο Μπάμπης Σπανοσωρητόπουλος και ο Τάκης Λαμπρόπουλος απ’ τους παλαίμαχους Πάτρας οι οποίοι θυμήθηκαν μερικά από τα πολλά σπουδαία που είχε κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Νίκος Σταματόπουλο ως εκπρόσωπος των παλαίμαχων της Παναχαϊκής έδωσε την πλακέτα στο Νίκο Παπαγιαννόπουλο, ανιψιό του Κώστα Δαβουρλή.
Ο γενικός αρχηγός των παλαίμαχων της Πάτρας, Δήμος Ρούμπας απένειμε την πλακέτα στον Ντίνο Παπαγιαννόπουλο και ο Χρήστος Καραπίτσος, ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ, έδωσε πλακέτα στον Ντίνο Παπαγιαννόπουλο.
Για τη ιστορία, το φιλικό έληξε ισόπαλο 3-3 και σκόρερ από τους κοκκινόμαυρους ήταν οι Καραπίτσος, Κυριακόπουλος και Ανδριέλλος ενώ από την ομάδα της Πάτρας, 2 γκολ έβαλαν ο Τσαλπατούρος και 1 ο Καλομοίρης.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ: Παλαίμαχοι Παναχαϊκής (Καραπίτσος): Πλιάτσικας, Νικολόπουλος, Φωτόπουλος, Γεωργόπουλος, Σανδραβέλης, Παπαχαραλάμπους, Λάζαρης, Ανδριέλος, Σταματόπουλος, Αγραπίδης, Κυριακόπουλος. Έπαιξαν ακόμη οι: Κούγιας (Τ), Κ. Ανδρούτσος, Μικές, Αργυρόπουλος, Σπυρόπουλος, Σπηλιόπουλος, Α. Ανδρούτσος, Παπαχρονόπουλος, Καραπίτσος, Παρασκευόπουλος, Μητρόπουλος…
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: Βέρρας, Σκόνδρας, Γεωργαντόπουλος, Βερβέρογλου, Φωτιάδης, Ανδρονικίδης, Ξηνταρόπουλος, Καλομοίρης Τσαλπατούρος, Ρούμπας (αρχηγός), Αλεξανδρόπουλος, Φίλιππας, Μύγας (τερματοφύλακας), Συριόπουλος, Γιαννέτας, Παναγόπουλος, Χαρίτος, Σπυρόπουλος, Φερτάκης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement