Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός: «Άνοιξαν» όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 30 με 34 ετών-Με Johnson 18 και άνω

Published

on

Οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα εμβόλια μπορούν να επιλέξουν από σήμερα οι πολίτες που είναι 30 – 34 ετών, προκεμένου να θωρακιστούν κατά του κορονοϊού.

Τονίζεται πως είναι διαθέσιμα και τα εμβόλια της Johnson & Johnson και δεν είναι ανάγκη πολίτες που θέλουν να το επιλέξουν να μεταβούν σε νησιά.

Περίπου στις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για όλα τα εμβόλια σταδιακά και για τους 30 ετών και κάτω, ενώ μετά και το «πράσινο φως» του EMA για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να «τρέξουν» και στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση, πάντως, της Παρασκευής, 28.05.2021, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ερωτηθείς για την έγκριση αυτή, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

Εμβόλιο Johnson & Johnson για τους άνω των 18
Ήδη από την Παρασκευή (28.05.2021) έχει ανοίξει η πλατφόρμα για όλους όσοι είναι από 18 και άνω, με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η οποία παρέδωσε νέες παρτίδες στη χώρα μας.

Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000 δόσεις εμβολίων..Υπενθυμίζεται ότι με το εμβόλιο της εταιρεία Johnson & Johnson εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

WWW.NEWSIT.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement