Connect with us

Μαγειρική

Γαριδομακαρονάδα               

Published

on

       

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη σάλτσα μπισκ

15-16 γαρίδες, τα κελύφη

45 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

180 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 8

2 καρότα, χοντροκομμένα

30 γρ. πελτέ τομάτας

15 γρ. αλεύρι

120 ml ούζο

2 φύλλα δάφνης

3 γρ. κόκκους πιπεριού

1250 ml κρύο νερό

Για τη γαριδομακαρονάδα

500 γρ. σπαγγέτι

την ψίχα από τις 15-16 γαρίδες

45 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 τομάτες χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες

άνηθο για το γαρνίρισμα, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία (8-9). Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κελύφη και σοτάρετε ανακατεύοντας για 4 λεπτά, να πάρουν βαθύ σκούρο χρώμα. Για τέλειο αποτέλεσμα ψήνετε τις γαρίδες απλωμένες σε ταψί στους 150 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά. Στη συνέχεια ξεκινάτε το 1ο βήμα. Προσθέτετε κρεμμύδι, καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά (αν χρειαστεί προσθέτετε 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο). Βάζετε τον πελτέ, ανακατεύετε ελαφρώς, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια το ούζο. Μόλις πάρει μια βράση αφήνετε το ούζο να εξατμιστεί και τέλος βάζετε τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπεριού και το νερό. Μόλις πάρει μια βράση ξαφρίζετε την επιφάνεια της κατσαρόλας, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6) και βράζετε για 1 ώρα με ανοιχτό καπάκι ανακατεύοντας σταδιακά. Σουρώνετε σε ψιλό σουρωτήρι και κρατάτε τη σάλτσα. Προθερμαίνετε μια κατσαρόλα (ιδανικά αυτή που κάνατε τη σάλτσα) σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά. Παράλληλα καθαρίζετε τις γαρίδες από το έντερό τους και τις κόβετε στα 3 κομμάτια. Γεμίζετε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό για να βράσετε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι τις γαρίδες και μαγειρεύετε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, τις ψιλοκομμένες τομάτες και τη σάλτσα και δίνετε μία βράση. Αλατοπιπερώνετε με προσοχή. Μεταφέρετε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και βράζετε για 1 λεπτό επιπλέον. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με ελαιόλαδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement