Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Από φθινόπωρο τα νεότερα για τις επενδύσεις της Ten Brinke Ελλάς σε Ακτή Δυμαίων και Ψηλαλώνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Εν μέσω πανδημίας και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, υπάρχoυν εταιρείες στην Ελλάδα, οι οποίες συνεχίζουν πυρετωδώς τα επενδυτικά τους πλάνα.

Και παρά τον σκεπτικισμό αναφορικά με την πορεία της αγοράς ακινήτων συγκεκριμένα και της συνολικής αγοράς και οικονομίας γενικότερα, η Ten Brinke Ελλάς συνεχίζει να επενδύει σε ένα υβριδικό μοντέλο νέων εμπορικών project.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα, πλησίον σημαντικών υποδομών, όπως λιμάνια και αεροδρόμια, αποτελούν προτιμητέα επιλογή για την Ten Brinke.
Υπενθυμίζεται ότι έχει δρομολογηθεί η ανάπτυξη εμπορικού κέντρου στην Πάτρα, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2021.
Βρίσκεται στην έκταση της πρώην (βιομηχανίας ξυλείας) ΑΒΕΞ, στην Ακτή Δυμαίων. Το οικόπεδο, που βρίσκεται απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας και στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο εμπορικό πάρκο έχει έκταση 21,5 στρέμματα. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 20 εκ. ευρώ.
Οι επαφές έχουν ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για το εμπορικό κέντρο που είναι να κατασκευαστεί στον χώρο της πρώην ΑΒΕΞ, είναι σε εξέλιξη.
Ως γνωστόν ο χώρος αυτός αγοράστηκε από τον ολλανδικό κολοσσό της Ten Brinke.

Ο χώρος της πρώην ΑΒΕΞ αγοράστηκε για να μετατραπεί σε ένα εμπορικό κέντρο που θα έχει την μορφή open mall, χωρίς δηλαδή να έχει στέγη, με στόχο την στέγαση εκεί όσο το δυνατόν περισσότερων εμπορικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του ομίλου που έχουν ξεκινήσει επαφές με μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων του λιανικού εμπορίου είτε δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, είτε βλέπουν με καλό μάτι την ένταξη τους στην τοπική αγορά.

Μεταξύ των επαφών που έχουν γίνει ορισμένες από αυτές έχουν να κάνουν και με τοπικές επιχειρήσεις της Πάτρας που βλέπουν ότι το νέο εμπορικό κέντρο μπορεί να χαρίσει μία ενδιαφέρουσα προοπτική σε όλη την περιοχή και λόγω του λιμανιού.

Ανάμεσα στις συζητήσεις αυτές που συνεχίζονται υπάρχουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και ορισμένες συμφωνίες.
Μάλιστα το ένα από αυτά αφορά γνωστό όμιλο επίπλων με σημαντικό brand που είχε από την αρχή ενδιαφερθεί για να δραστηριοποιηθεί στον χώρο.

Θυμίζουμε ότι η Τen Brinke έχει αγοράσει και το κτίριο του πρώην Σταυριανού στα Ψηλαλώνια, χωρίς όμως ακόμα να έχει ξεκινήσει εργασίες για την αναδιαμόρφωση του.

Ωστόσο, υπάρχει σχεδιασμός που αναφέρει ότι στο κτίριο αυτό θα ανεγερθεί συγκρότημα πολυκατοικιών, με πολυτελή διαμερίσματα και γραφεία, ενώ στο ισόγειο του θα λειτουργήσει μεγάλο κατάστημα του λιανικού εμπορίου.

Στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα, με τα οποία συνομίλησε χθες η «Γ», ανέφεραν ότι ανακοινώσεις για τις δυο επενδύσεις, αναμένονται το φθινόπωρο, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που έχουν απαιτούνται.


Ροή ειδήσεων

Advertisement