Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα αζήτητα και η ΑΒΕΞ-Άγονοι και οι νέοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Πάτρας

Published

on

Ένα από τα τελευταία ακίνητα της πρώην ΑΒΕΞ στη ΒΙΠΕ Πατρών βγήκε, μεταξύ άλλων βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, την Παρασκευή που μας πέρασε 22 Σεπτεμβρίου στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «Eauction.gr»

Πρόκειται για ακίνητα τα οποία βρέθηκαν απαξιωμένα μετά από απανωτές κρίσεις που έχουν αφήσει πλέον στη χώρα μας, όπως και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, βαθιά αποτυπώματα, με άλλοτε κραταιές επιχειρήσεις να έχουν πτωχεύσει εδώ και 10ετία, αντιμετωπίζοντας σοβαρές δυσκολίες ως προς την επιβίωσή τους.
Οι εγκαταστάσεις της πτωχευμένης βιομηχανίας ξύλου στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών βρίσκονται στην Τ.Κ. Αγίου Στεφάνου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ο επαναληπτικός πλειστηριασμός, που διενεργήθηκε, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,258 εκατ. ευρώ, κηρύχθηκε την Παρασκευή, εκ νέου, άγονος.
Η ΑΒΕΞ κατείχε σημαντική θέση στη βιομηχανική ιστορία της Πάτρας, ενώ ήταν από τις πρώτες ελληνικές επιχειρήσεις που προχώρησαν σε βιομηχανική παραγωγή προϊόντων ξύλου. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2012, η εταιρεία πτώχευσε, μετά από αίτηση εργαζομένων, που διεκδικούσαν την καταβολή των μισθών τους μέσω της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
Χωρίς να βρεθεί ενδιαφερόμενος πλειοδότης ολοκληρώθηκε και ο πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί πρόσφατα την ίδια πλατφόρμα και κατά της «Ανώνυμης Εταιρίας Επιπλοξυλουργών Βιοτεχνών Πάτρας» (ΣΕ.ΒΙ.Π Α.Ε.), με τιμή πρώτης προσφοράς τις 927 χιλιάδες ευρώ.
Ο πλειστηριασμός αφορούσε ένα οικόπεδο με τα των εντός αυτού κτιρίων, το οποίο βρίσκεται στην Κάτω Οβρυά Πατρών της περιφέρειας του Δήμου Πατρέων, εντός του οικισμού Οβρυάς και στη διασταύρωση των οδών Ηλείας αριθ. 48 και Καλαβρύτων, εμβαδού του οικοπέδου 6.989,99 τ.μ.
Εντός του οικοπέδου έχει ανεγερθεί κτίριο, το οποίο διαθέτει δύο ορόφους στην ανατολική του πλευρά με ισόγειο εμπορικό κατάστημα και χώρο γραφείων στον α’ όροφο, ενώ στη δυτική του πλευρά το κτίριο αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο, με μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος και χρήση παραγωγής και αποθήκευσης.
Μεταξύ των πλειστηριασμών που βγαίνουν στην πλατφόρμα «Eauction» είναι και η πρώην βιομηχανία πλεκτών Rannia. Πέντε ακίνητα της πρώην βιομηχανίας στο Ψαροφάι βγαίνουν στον πλειστηριασμό για 1,7 εκατ. ευρώ από fund για οφειλές που δημιουργήθηκαν έως το 2013. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την πρώην πλεκτοβιομηχανία βρίσκεται τριώροφο που αποτελεί πολύ-ιδιοκτησία. Το ακίνητο αυτό βγήκε πρόσφατα σε δύο χωριστούς πλειστηριασμούς, στις 12/5/2023 πλειστηριάστηκε τμήμα του έναντι αξίας 1,4 εκατ. ευρώ και στις 7/4/2023 άλλο τμήμα, έναντι αξίας 1,7 εκατ. ευρώ. Και οι δύο πλειστηριασμοί κατέληξαν άγονοι λόγω μη ύπαρξης ενδιαφέροντος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement