Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
Connect with us

Τοπική αγορά

To Euro και η κίνηση στις καφετέριες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Δεν φαίνεται να επηρεάζονται οι φίλοι του ποδοσφαίρου, από το γεγονός, ότι οι αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μεταδίδονται από ελεύθερο κανάλι (ΑΝΤ-1) κι όχι συνδρομητικό και απ’ ότι φαίνεται από τις πρώτες ημέρες, δεν προτιμούν τα σπίτια για την παρακολούθηση των αναμετρήσεων, αλλά καφετέριες και άλλους χώρους εστίασης σε διάφορες περιοχές της Πάτρας.  Άλλωστε και η παράταση της κυκλοφορίας, είναι «βολική», καθώς συνδυάζει το «τερπνόν μετά του ωφελίμου». Δηλαδή και τη διασκέδαση, αλλά και τη δυνατότητα για σχολιασμό του θεάματος…

 

Τοπική αγορά

ΣΚΕΑΝΑ: Μειώνεται η δεξαμενή των πελάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τα νέα μέτρα, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας, «με τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την εστίαση μειώνεται για ακόμα μια φορά η δεξαμενή των πελατών, γιατί μπορεί να επιτρέπει 85% πληρότητα ωστόσο το ποσοστό αυτό είναι από το 40% του γενικού πληθυσμού που αποτελούν οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Επομένως μιλάμε για συρρίκνωση της βάσης των πελατών μας, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη και στήριξη από το κράτος.
Βλέπουμε πως για ακόμα μια φορά ο πρώτος κλάδος που εφαρμόζονται τα μέτρα, είναι η εστίαση, η οποία έχει ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς αλλαγές και τις προσθήκες νέων περιορισμών.

Ένα μεγάλο ερώτημα που εγείρεται επίσης είναι το κατά πόσον οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών που θα ασκούν τους ελέγχους στα καταστήματα μας θα είναι και οι ίδιοι εμβολιασμένοι.
Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βελτιώσει την επικοινωνιακή της πολιτική στο θέμα των εμβολιασμών ώστε να καταφέρει να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις και ενστάσεις από την πλειοψηφία των πολιτών που ακόμα παραμένουν ανεμβολίαστοι. Αυτός θα είναι και ο μοναδικός τρόπος να επιστρέψει και ο κλάδος μας στην κανονικότητα. Θέλουμε να τονίσουμε επίσης για ακόμα μια φορά πως για εμάς πρωταρχικό μέλημα είναι να διαφυλάττουμε πάντα και με κάθε τρόπο την δημόσια υγεία».

Περισσότερα

Οικονομία

«Πρεμιέρα» για τις θερινές εκπτώσεις-Ξεκινούν σήμερα μία εβδομάδα νωρίτερα με ελπίδες για την τόνωση της αγοραστικής κίνησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.
Υπενθυμίζεται, ότι οι θερινές εκπτώσεις, βάσει της νομοθεσίας, ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, όμως εφέτος λόγω της κατάστασης, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφασίζει την πρόωρη έναρξή τους σε μία προσπάθεια να τονωθεί η αγοραστική κίνηση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των εμπορικών συλλόγων προς τα μέλη τους, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Περισσότερα

Οικονομία

Εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο κατάστημα 3Α ΑΡΑΠΗΣ στα ΒραχνέΪκα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Μια όμορφη και πρωτότυπη εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά έλαβε χώρα στο κατάστημά των 3Α ΑΡΑΠΗΣ στα Βραχναίικα με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του.
Σε συνεργασία με το Φωτεινό Αστέρι και τα Ιεκ Βέργη τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια με μηνύματα αγάπης και ενσυναίσθησης και στο τέλος τα ίδια να γίνουν πρωταγωνιστές όπου με δωροεπιταγές που παρείχε η εταιρεία 3Α ΑΡΑΠΗΣ, αγόρασαν προϊόντα επιλογής τους από το κατάστημα και τα δώρισαν στο Φωτεινό Αστέρι βιώνοντας την δύναμη της αλληλεγγύης και προσφοράς. Facepainting, καλοκαιρινά χτενίσματα και εκπλήξεις χάρισαν ακόμα περισσότερα χαμόγελα στους μικρούς φίλους που βρέθηκαν εκεί!

Η εταιρεια ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν και ειδικά το Φωτεινό Αστέρι και τα Ιεκ Βέργη για την πρόθυμη και ενεργή συμμετοχή τους σε αυτη τη δράση! Η εταιρεία 3Α ΑΡΑΠΗΣ super market είναι γνωστή για την έντονη φιλανθρωπική δράση της, και το μεγάλο έργο προσφοράς που προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

 

Μέχρι και τις 3 Ιουλίου μπορείτε να επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές του έξτρα φυλλάδίου προσφορών που “τρέχει” αποκλειστικά για το συγκεκριμένο κατάστημα.

 

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα