Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι Πατρινοί έβγαλαν τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης τους

Published

on

 

Ρεπορτάζ: Προκόπης Κόγκος

 

Σε ισχύ τέθηκε από την Πέμπτη μία από τις πιο σημαντικές «ανάσες» ελευθερίας, η κατάργηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Οι Πατρινοί έβγαλαν τις μάσκες, ανεξάρτητα από το εάν είναι εμβολιασμένοι ή όχι, στους εξωτερικούς χώρους, όπως άλλωστε προβλέπει η σχετική απόφαση.

Και μπορεί η υποχρέωση να καταργήθηκε, η σύσταση για χρήση της μάσκας παραμένει, για τις περιπτώσεις όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Την ίδια ώρα, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις. «Δηλαδή επιτρέπεται να βγάλουμε τη μάσκα μόνο όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Θεωρούμε τη μάσκα ως τη σημαντικότερη προστασία έναντι του κορωνοϊού», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

Θανάσης Τσέρης: «Η πλειοψηφία δεν τις φοράει»

«Είναι η πρώτη μέρα του μέτρου χωρίς μάσκες και μπορώ να πω πως η πλειοψηφία των πολιτών που κυκλοφορούν δεν τις φοράει. Ήταν μια θετική κίνηση εφόσον έχουν μειωθεί τα επίπεδα του ιού σ’ όλη την Ελλάδα και έτσι δίνεται η ευκαιρία στους συμπολίτες να είναι πιο ελεύθεροι στη καθημερινότητα τους. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τα μέτρα, πρέπει να τηρούμε όλα με συνέπεια για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τον κορωνοϊό» δήλωσε στην «Γ» ο Θανάσης Τσερης, ιδιοκτήτης καφέ στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου.

 

 

Τζία Σαρακίνη: «Νοιώθουμε πιο ελεύθεροι»

«Πραγματικά η απόφαση της πολιτείας να μην φοράμε μάσκες είναι πολύ σημαντική κυρίως και για την ψυχολογία όλων μας αφού πλέον νιώθουμε πιο ελεύθεροι και να χαρούμε την ζωή. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πιο αισιόδοξοι κα να απολαύσουμε το καλοκαίρι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χαλαρώσουμε. Πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα και όταν είμαστε σε κλειστούς χώρους μνα φοράμε την μάσκα μας και να κρατούμε αποστάσεις», επεσήμανε η Τζία Σαρακίνη.

 

Μάχη Βεντουρή: «Ανησυχώ και για τις μεταλλάξεις»

«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετη στα νέα δεδομένα που αφορούν την μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους διότι ακόμη υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. Γι’ αυτό επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας. Δεν γνωρίζουμε σύμφωνα με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα των μεταλλάξεων του ιού κατά πόσο είμαστε ασφαλής γι’ αυτό οφείλουμε να προσέχουμε», υπογράμμισε η Μάχη Βεντουρή.

 

Μαρία Αλεξανδροπούλου :«Δεν θα την αποχωριστώ…»

«Επειδή εκκρεμεί η δεύτερη δόση του εμβολίου μου θα εξακολουθήσω να κυκλοφορώ στους εξωτερικούς χώρους με μάσκα γιατί θεωρώ ότι θα είμαι πιο προστατευμένη. Ιδίως στη λαϊκή αγορά αλλά και σε χώρους συνωστισμού η μάσκα είναι απαραίτητη διότι όπως λένε οι ειδικοί, ο ιός παραμένει και πρέπει να προστατευόμαστε όσο μπορούμε περισσότερο», μας είπε η Μαρία Αλεξανδροπούλου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement