Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι Γ. Οικονόμου και Γ. Βρούτσης στον Άρειο Πάγο- Τουλάχιστον δύο Πατρινοί στον φάκελο  με τους «200»

 

Ποια στοιχεία παρέδωσαν χθες στην εισαγγελέα του Α.Π., Γ. Οικονόμου και Γ. Βρούτσης

 

Published

on

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατέθεσαν φάκελο με περίπου 200 ονόματα σκληρών χούλιγκανς που δραστηριοποιούνται σε όλες ομάδες και σε πανελλαδική κλίμακα.

Μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» είναι και Πατρινοί. Πρόκειται για άτομα που στο παρελθόν φέρονται να είχαν συμμετοχή σε ποινικά αδικήματα, με ενεργό ρόλο και στο «οπαδικό κίνημα» μεγάλης ομάδας.

Οι δύο συγκεκριμένοι έχουν εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις, ενώ «συνδέουν» το όνομά τους και με παλαιότερες «ιστορίες» από τον αναρχικό χώρο!

Δεν γνωρίζουμε αν στον φάκελο Βρούτση – Οικονόμου, υπάρχουν και υποθέσεις βίας στην Πάτρα και κυρίως αυτή του 2018 όταν μετά τον αγώνα μπάσκετ Προμηθέα – Ολυμπιακού είχε τραυματιστεί και είχε κινδυνεύσει η ζωή αστυνομικού. Ή και τα επεισόδια στο «Τόφαλος» επίσης με εμπλοκή «ακραίων» χούλιγκανς που είχαν έρθει κατά εκατοντάδες από την Αθήνα, για τον τελικό χάντ μπολ, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ωστόσο τουλάχιστον ένα πρόσωπο από την Πάτρα με «ηγετικό ρόλο» φαίνεται ότι βρίσκεται σε θέση… περιωπής, στον φάκελο.

Επίσης, προσκομίστηκαν στοιχεία για την δράση πολλών προσώπων όχι μόνο για την τελευταία χρονιά αλλά και σε βάθος χρόνου (έως και 2007). «Yπάρχουν πρόσωπα, διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου».

Σε ό,τι αφορά τον κατάλογο των σκληρών χούλιγκανς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η επιλογή τους έγινε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικές αρχές «και τους καθιστούν «υψηλού κινδύνου» πρόσωπα, σε ό,τι αφορά την οπαδική βία».

Τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων οι οποίες συνδέονται άμεσα και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία, κ.λπ.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, πρόσθεσε ότι επίσης περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Ακόμη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν είναι ενδεικτικά καθώς πρόκειται να προσκομιστούν και άλλα από τις αρμόδιες αρχές, εφόσον ζητηθούν από την Εισαγγελία.

«Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση βρεθήκαμε σε μια υψηλού συμβολισμού κίνηση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσουμε πολύ ουσιαστικά στοιχεία για την οπαδική βία. Ο συμβολισμός είναι μεγάλος, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αποφασιστικότητα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους και την ασφάλεια των αξιών του αθλητισμού.

Τα στοιχεία που καταθέσαμε έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά που δείχνουν ότι η οπαδική βία ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού και συνδέεται διαχρονικά με πρόσωπα που παραπέμπουν σε εγκληματική οργάνωση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης.

«ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ»

«Προσκομίσαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά, σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της Κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της όλης διαδικασίας με σκοπό να φτάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών, όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο. Νομίζω πως τα στοιχεία που δώσαμε στην κα Εισαγγελέα και όσα θα προσκομίσουμε, διότι οι διαδικασίες και οι έρευνες θα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση που αποτελεί κοινό τόπο για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά τις αγέλες των χούλιγκαν, αλλά και όσους, ενδεχομένως, τους ανέχονται ή τους υποκινούν» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε, ότι οι υπουργοί θα προσκομίσουν στην κυρία Αδειλίνη όλα τα στοιχεία εκείνα που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και να διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η Ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Ακόμη, επισήμανε ο κ. Μαρινάκης ότι κατά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα ζητήσουν εκ μέρους της κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς, με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement