Connect with us

Πολιτισμός

«Illusion/illusion 10+10 POLAND/GREECE»-Σήμερα (7.30 μ.μ.) τα εγκαίνια της έκθεσης

Published

on

Σε εικαστικούς δρόμους θα πορεύεται από σήμερα και για ένα μήνα, το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, το οποίο από φέτος εντάσσει στο πρόγραμμα του μία νέα ενότητα. Αυτή της τέχνης των εικαστικών.

Την αρχή αυτής της προσπάθειας, σηματοδοτεί η έκθεση «Illusion/illusion’ 10+10 POLAND/GREECE», με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Πολωνία και την Ελλάδα και ιδιαίτερα από την Πάτρα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 7.30 το βράδυ στον πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων. Πρόκειται για μια έκθεση η οποία αποτελείται από έργα καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν το χαρτί ως βάση της δημιουργίας τους. Σκοπός είναι, η Έκθεση Illusion / Illusion 10 +1 0 Πολωνία / Ελλάδα, να γίνει ένα σημαντικό γεγονός στην πολιτιστική ζωή της πόλης και ένα ακόμα «άνοιγμα» του Διεθνούς Φεστιβάλ στην κοινωνία, μετά από μια συναισθηματικά δύσκολη περίοδο για όλους, λόγω πανδημίας.
Στόχος, οι επισκέπτες να δουν και να «εκπλαγούν» από τις απεριόριστες δυνατότητες ενός τέτοιου φαινομενικά «ασήμαντου» υλικού όπως το χαρτί, ως παράγωγο της σκέψης και της φαντασίας ενός δημιουργού.
Το θέμα της έκθεσής «ILLUSION / ILLUSION» παρέμεινε ίδιο εδώ στην Πάτρα. Σε αυτήν παρουσιάζονται τα έργα διάσημων Πολωνών και Ελλήνων καλλιτεχνών.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί: Andrzej Cieszyński, Magdalena Cywicka, Janusz J. Cywicki, Lukasz Cywicki, Jan F. Ferenc, Maria Ferenc, Grzegorz Mazurek, Rena Wota, Marzanna Wróblewska, Andrzej Załecki Nίκος Αναγνωστόπουλος, Στάθης Ανδρουτσάκης, Elena Garstea, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Άννα Καρατζά, Λίλα Παπούλια, Κική Περιβολάρη, Βασίλης Σταύρου, Νίκος Στρατάκης, Αντώνης Βάος.
Η έκθεση εντάσσεται στην ενότητα των εικαστικών του Διεθνούς Φεστιβάλ Πατρών 2021.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:
Τρίτη έως Σάββατο 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.
Τρίτη και Παρασκευή 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement