Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΔΕ: Μνημόνια συνεργασίας με την ΠΟΜΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας και ΙΟΑΣ «Π. Μυλωνάς»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας προχώρησε σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιου για θέματα υγείας, Χαράλαμπου Μπονάνου, με τους εκπροσώπους των αντιστοίχων φορέων, στο πλαίσιο υλοποίησης του ετησίου σχεδίου δράσης για την δημόσια υγεία και την κοινωνική μέριμνα, υπό τον τίτλο «Υγεία και Κοινωνία για Όλους» που έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων πρόκειται να υλοποιήσει δράσεις που σχετίζονται με σεμινάρια εκπαίδευσης, ενημέρωσης σε θέματα υγείας και κοινωνικής μέριμνας, των ατόμων με αναπηρία, των φροντιστών/ συνοδών αυτών, που ενισχύουν την αυτονομία, την καλύτερη πληροφόρηση, συναίνεση και αυτοδιαχείριση της υγείας τους εδραιώνοντας τη
διασφάλιση της συμμετοχικής διαδικασίας και της συναίνεσης των ίδιων των ατόμων με αναπηρία και παρέχοντας μηχανισμούς υποστήριξης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των προσπαθειών τους. Ακόμα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση σχεδιάζονται δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση
που συμβάλλουν στην εξάλειψη αρνητικών στάσεων και προκαταλήψεων προς τα άτομα με αναπηρία και την αποφυγή στιγματισμού.
Για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, στο γραφείο του Περιφερειάρχη βρέθηκαν σήμερα, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος, Αντώνης Χαροκόπος μαζί με την Οργανωτική Γραμματέα, Ουλιάνα Ιβάντσικ, καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.
Επίσης, το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης με την Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρο του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς», προβλέπει την ανάληψη δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση, επικοινωνία, πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε ό,τι αφορά την Οδική Ασφάλεια, καθώς και την υλοποίηση δραστηριοτήτων, με απώτερο σκοπό την εκδήλωση θετικής συμπεριφοράς των χρηστών στο οδικό περιβάλλον και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.
«Η κοινωνία των πολιτών είναι η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας που θέλουμε και επιδιώκουμε. Είναι η κοινωνία της εθελοντικής πρωτοβουλίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης. Στέκουμε στο πλευρό των κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων και συνεργαζόμαστε, με κοινό στόχο την προώθηση κάθε ιδέας και δράσης που κάνει τον τόπο μας καλύτερο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης με την ευκαιρία υπογραφής των μνημονίων συνεργασίας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement