Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Περιβόλας Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την χάρη του Τριαδικού Θεού, τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων ο Ιερός Ναός μας πανηγύρισε την εορτή των Αγίων Πάντων την 27η Ιουνίου 2021. Θα θέλαμε ως Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να ευχαριστήσουμε όλους όσοι έλαβαν μέρος εις τις εορταστικές ακολουθίες και προσκύνησαν την χαριτόβρυτον εικόνα των Αγίων Πάντων.

Ιδιαιτέρως, ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ: Ανδρικόπουλος, Αράπης, Σκλαβενίτης, το Παντοπωλείο Δημήτριος Αγγελόπουλος, Αφοί Κολλιόπουλοι, το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας Κωνσταντίνος και όλους όσοι μας βοήθησαν οικονομικά για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού και μας προσέφεραν πολύτιμα δώρα για τη λαχειοφόρο, η οποία έλαβε μέρος στον Ιερό Ναό μας την 11η Ιουλίου 2021. Τα νούμερα που κληρώθηκαν είναι τα εξής: 654, 310, 941, 405, 425, 031, 585, 205, 463, 073, 485, 332, 603, 721, 300, 868, 355, 150, 884.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πατρέων, τον πρόεδρο του Ανατολικού Διαμερίσματος Δημήτριο Αναγνωστόπουλο και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου καθώς και το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πατρέων, το οποίο λάμπρυνε με την χορευτική του παρουσία και έκλεισε τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Πάντων.

Ευχόμεθα ο αληθινός Θεός και δωροδότης της Ζωής, κύριος μάς Ιησούς Χριστός να μας χαρίζει υγεία, σωματική και πρωτίστως πνευματική και ψυχική.

Εκκλησιαστικά

Ξεκινά η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου

Δημοσιεύθηκε

στις

– Καλημέρα, καλό μήνα τον Δεκαπενταύγουστο που ξεκινά σήμερα.

Είναι μια περίοδος του εκκλησιαστικού έτους κατά την οποία η ορθόδοξη ψυχή στρέφει τα μάτια με βαθιά κατάνυξη προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Επί δεκαπέντε μέρες πριν από την εορτή της Κοιμήσεως, σημαίνουν οι καμπάνες την ώρα του δειλινού και τα πλήθη των πιστών πάνε να ψάλλουν τον Μικρό και τον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα. Ανάλογη κατάνυξη έχει βέβαια και η περίοδος των Χαιρετισμών της Παναγίας. Αλλά ενώ στους Χαιρετισμούς κυριαρχεί ο υμνολογικός τόνος, η θριαμβική δοξολόγηση των απείρων χαρίτων της «Μητρός του Θεού γενομένης», στους Παρακλητικούς Κανόνες του Δεκαπενταυγούστου κυρίαρχος τόνος είναι το πένθος και η οδύνη της βαρυαλγούσης ψυχής του πιστού που ζητά παράκληση και παρηγοριά από την Παναγία.
– Από σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου και μέχρι τις 14 Αυγούστου νηστεύουμε προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία ενήστευσε επίσης πριν από την Κοίμησή Της. Η νηστεία του Δεκαπενταυγούστου έχει αυστηρό χαρακτήρα και αρχικά ήταν διαιρεμένη σε δύο τμήματα: αυτό που προηγείτο της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (6/8) και εκείνο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Νηστεύουμε λοιπόν και από λάδι όλες τις ημέρες. Κατάλυση οίνου και ελαίου μόνο τα Σάββατα και τις Κυριακές. Κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 6 του μηνός, οποιαδήποτε μέρα κι αν πέσει, καταλύουμε ψάρι. Κατάλυση ιχθύος και μόνον, έχουμε και κατά την ημέρα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αν αυτή πέσει Τετάρτη.

 

AΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ “ΤΟ ΤΑΛΑΝΤΟ” ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ”

Περισσότερα

Εκκλησιαστικά

Στους ώμους την προστάτιδα των ματιών και των ψυχών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα τιμήθηκε χθες η μνήμη της προστάτιδας των ματιών και των ψυχών, της Αγίας Παρασκευής, σε όλη την Αχαΐα.

Ξεχωριστός ήταν ο εορτασμός στη Ρακίτα της ορεινής Αχαΐας, όπου μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες υποκλίθηκαν στη Χάρη της. Μάλιστα, ο βουλευτής του νομού Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ  ΝΔ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης πήραν στους ώμους την εικόνα της Αγίας Παρασκευής κατά τη διάρκεια της λιτανείας στους δρόμους της κοινότητας. Στις διήμερες λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πλήθος πιστών.

 

Περισσότερα

Εκκλησιαστικά

Και με επισκοπικές ευχές…

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Καλός ο αγώνας, εντάξει το τρέξιμο σε όλο το νομό, οι εκδηλώσεις, οι συγκεντρώσεις, οι συνεντεύξεις, η παρουσία στα ΜΜΕ, το κοινοβουλευτικό έργο, η επαφή με τους πολίτες. Αλλά και μια επισκοπική ευχή για καλό αγώνα και καλή επιτυχία πάντα ευπρόσδεκτη.

Κάπως έτσι προέκυψε και το φωτογραφικό  πλάνο με τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθο και τον βουλευτή  Αχαϊας, Ιάσονα Φωτήλα.

Επιπρόσθετα ο Αχαιός βουλευτής σήμερα, στο πλαίσιο της εξόρμησης κυβερνητικών κλιμακίων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, θα βρίσκεται στη Σύρο, με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, τον  Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου Εμμανουήλ Κουτουλάκη και τους βουλευτές Αναστάσιο Δημοσχάκη και  Κωνσταντίνο  Μπλούχο.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα