Connect with us

Αθλητισμός

«Δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες»

Published

on

Ο β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Χ. Πλούμης και ο γ.γ. Δ. Σαρρής εξηγούν γιατί φέτος η Α΄ κατηγορία θα διεξαχθεί με 3 ομίλους  

Μετά και την επίσημη απόφαση της ΕΠΣ Αχαΐας ότι το φετινό πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί με 3 ομίλους δεν ήταν λίγοι οι παράγοντες που αντέδρασαν αναφέροντας ότι είναι πισωγύρισμα.

Να θυμίσουμε ότι η σέντρα θα γίνει 25-26 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής σε όλες τις κατηγορίες θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 8 Αυγούστου.

Η «Γ» επικοινώνησε αρχικά με τον β΄ αντιπρόεδρο της Ένωσης Χρήστο Πλούμη για να μας αναλύσει ποιο είναι το σκεπτικό ένα πρωτάθλημα που διαθέτει την αφρόκρεμα των συλλόγων να χωριστεί σε τρεις ομίλους και να χάσει την αίγλη του.

«Είμαι ένας από τους ανθρώπους που φωνάζω χρόνια ότι το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας για να είναι ανταγωνιστικό πρέπει να διεξάγεται σε έναν όμιλο. Δυστυχώς όμως η ΕΠΟ μας πιέζει να δώσουμε… τον πρωταθλητή μέχρι τις 20 Απριλίου. Έτσι λοιπόν φοβούμενοι ότι μπορεί να έχουμε κάποια νέα διακοπή λόγω covid αλλά και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι 20 Απριλίου πρέπει να δηλώσουμε πρωταθλητή αποφασίσαμε να διεξαχθεί σε τρεις ομίλους και να ολοκληρωθεί σύντομα. Όλοι γνωρίζουμε ότι υποβαθμίζεται με αυτή την διαδικασία αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση».

Από την άλλη μεριά ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημήτρης Σαρρής τόνισε: «Δεν βγαίνουν τα κουκιά… Λόγω μεταβατικής περιόδου δεν είναι κάτι που επιθυμούσαμε και εμείς. Αναγκαίο κακό και γι’ αυτό τον λόγο πάμε σε ένα πρωτάθλημα τριών ομίλων των 10 ομάδων συν τα παιχνίδια της δεύτερης φάσης έτσι ώστε να ολοκληρωθεί πιο σύντομα αφού πρέπει να δώσουμε πρωταθλητή στις 20 Απριλίου.

Ο αριθμός των 30 ομάδων δημιουργήθηκε από δύο περιόδους ειδικών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας αφού δεν υποβιβάσαμε καμία ομάδα από την Α΄ Κατηγορία, ενώ υποβιβάστηκαν δύο ομάδες από τη Γ΄ Εθνική με αποτέλεσμα να είναι υπεράριθμη η Α΄ Κατηγορία. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μειωθούν οι ομάδες της Α΄ κατηγορίας».

Πιθανόν οι όμιλοι αυτοί θα διαμορφωθούν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων και εκτός απροόπτου οι ομάδες που θα τους απαρτίζουν θα είναι οι εξής:

ΟΜΙΛΟΣ Κ. ΑΧΑΪΑΣ

Αχαϊκή, Αχαιός Σαραβαλίου, Αστέρας Τσουκαλεΐκων, Δόξα Νιφορεΐκων, Δόξα Παραλίας, Δίας Σαραβαλίου, Δόξα Χαλανδρίτσας, Ίκαρος Πετρωτού, Λιμνοχώρι, Πανμοβριακός.

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Αναγέννηση Πατρών, ΑΕ Πάτρα, ΑΠΣ Πάτραι, ΑΠΟ Αρόης, Άρης Πατρών, Ατρόμητος, Εθνικός Πατρών, Ηρακλής Πατρών, Θύελλα Πατρών, Πήγασος.

ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Ακράτα, Αετός Πατρών, Αετός Ρίου, Άνω Καστρίτσι, Αναγέννηση Ψαθοπύργου, Δαβουρλής, Θύελλα Αιγίου, Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, Καλάβρυτα, Νίκη Προαστίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement