Connect with us

Μαγειρική

Ανδριώτικη ομελέτα (φρουτάλια)

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

5-6 αβγά

1 κιλό πατάτες, σε λεπτές ροδέλες

5-6 λουκάνικα

3 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ή μαντζουράνα, ψιλοκομμένα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε βαρύ, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τις πατάτες. Τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα. Όταν τηγανιστούν, αδειάζετε το λάδι από το τηγάνι και προσθέτετε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Σε μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αβγά μαζί με τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Όταν η φρουτάλια ροδίσει από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζετε με καπάκι, τρυπάτε την ψημένη επιφάνεια με πιρούνι για να ψηθεί καλά και εσωτερικά, συνεχίζοντας το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement