Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Οι «αμαζόνες» στο άθλημα των δυνατών

Published

on

Σημαντικές επιτυχίες από τις αθλήτριες Άρσης Βαρών του Πέλοπα Βασιλική Φραμπίτση και Έλενα Πασσά στο Πανελλήνιο Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων στην Αριδαία. Στο Πανελλήνιο Νεανίδων η Βασιλική Φραμπίτση κατέκτησε την 1η θέση με 121 κιλά στο σύνολο 87, πρώτη στο αρασέ και η Έλενα Πασσά δεύτερη θέση στην κατηγορία 49 κιλών με ρεκόρ 96 κιλά (43 αρασέ και 53 ζετέ) και έφερε την πατρινή ομάδα στην 6η θέση της γενικής βαθμολογίας.

Με τις δύο αθλήτριες που γυμνάζονται με τον Γιώργο Μιχαλόπουλο είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για το άθλημα των δυνατών που υπηρετούν και τις επιτυχίες τους. Και για τις δύο ήταν σημαντική η παρουσία στην Αριδαία, η οποία θα αποτελέσει εφαλτήριο για νέες επιτυχίες.

1. Ποιο ήταν το ερέθισμα να ασχοληθείς με το άθλημα των δυνατών;
2. Τι χρειάζεται για την περαιτέρω ανάπτυξη;
3. Πόσο επηρεάστηκε η προσπάθειά σου από το πολύμηνο λοκντάουν;
4. Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι;
5. Πώς συνδυάζεις επαγγελματικές υποχρεώσεις και προπόνηση;
6. Ποιες είναι οι δυσκολίες «δαμάζοντας» τα βάρη;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΡΑΜΠΙΤΣΗ

1. Επειδή είχα θέμα με την πλάτη μου και είχα σκολίωση και επειδή ο πατέρας μου και μετά ο αδελφός μου έκαναν άρση βαρών, αποφάσισα να ξεκινήσω και εγώ γιατί είναι το άθλημα των δυνατών, όπως αναφέρατε. Βοηθάει πάρα πολύ στην σπονδυλική στήλη και έτσι αφού μου άρεσε, αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό το άθλημα.
2. Για την περαιτέρω ανάπτυξη χρειάζεται σκληρή προπόνηση και στήριξη από την ομοσπονδία και το κράτος (και όχι μόνο από τον προπονητή μας), καθώς και αθλητικό υλικό.
3. Η προσπάθειά μου επηρεάστηκε καθοριστικά από το λοκντάουν και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση διότι μου στέρησε την σωστή προετοιμασία μου για τους αγώνες και τους στόχους που είχα βάλει αυτόν τον χρόνο.

4. Οι επόμενοι μου στόχοι είναι να επανέλθω σωστά στην αθλητική μου κατάσταση που ήμουν πριν από το λοκντάουν, για να καταφέρω να αποδώσω στους στόχους που έχω θέσει για τον εαυτό μου.
5. Με έναν σωστό προγραμματισμό κατά την γνώμη μου μπορείς να συνδυάζεις τα πάντα.
6. Με την σωστή καθοδήγηση από τον προπονητή μου Γιώργο Μιχαλόπουλο, ο οποίος με βοηθάει στο κομμάτι της προπόνησης, της τεχνικής και των τραυματισμών, όλες οι δυσκολίες ξεπερνιούνται με σκληρή δουλειά και αφοσίωση στο άθλημα που αγαπώ. Επίσης, χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη στον προπονητή μου, Γιώργο Μιχαλόπουλο, και στους ανθρώπους που είναι κοντά μου και με στηρίζουν σε όλες τις αποφάσεις και τις δυσκολίες της ζωής μου.

ΕΛΕΝΑ ΠΑΣΣΑ

1. Η κουβέντα που μου είπε ο προπονητής μου, ότι έχω τις δυνατότητες για να ασχοληθώ με αυτό το άθλημα και μπορώ να φτάσω ψηλά.
2. Χρειάζεται μεγάλη θέληση, συνεχή προπόνηση και επιμονή για να πετύχεις τους στόχους σου.
3. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε έκοψε την πρόοδο και την εξέλιξη που είχα αρχίσει να έχω ως καινούργια στο άθλημα και επηρέασε τις επιδόσεις μου. Αν είχα κάνει περισσότερο καιρό προπόνηση, σίγουρα θα είχα πιο καλές επιδόσεις.
4. Επόμενος στόχος είναι να κατακτήσω την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και -γιατί όχι;- να καταρρίψω και το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία μου. Ένας σημαντικός στόχος αποτελεί και η Εθνική ομάδα και η κλήση θα έρθει μετά από σκληρή δουλειά.
5. Σπουδάζω, κάνω τις προπονήσεις μου και εργάζομαι περιστασιακά.
6. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η άρση βαρών είναι ένα ιδιαίτερο και δύσκολο άθλημα που έχει σοβαρούς τραυματισμούς, εάν δεν προσέξουμε. Οπότε με τις οδηγίες του προπονητή μου πάντα προσπαθώ να μην κάνω λάθη, ώστε να μην έχω τραυματισμούς.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΡΑΜΠΙΤΣΗ
Η Βασιλική Φραμπίτση θα κλείσει τα 18 τον προσεχή Δεκέμβριο. Είναι απόφοιτη Λυκείου και κάτοχος Πτυχίου Lower Επιπέδου Β2 και έχει συμμετοχή σε αρκετά Πανελλήνια πρωταθλήματα άρσης βαρών με πιο σπουδαία επιτυχία την 1η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα του 2018.

ΕΛΕΝΑ ΠΑΣΣΑ
Η Έλενα Πασσά γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2002 και είχε ξεκινήσει την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό από την Ολυμπιάδα όπου είχε ειδικευθεί στην αντοχή. Το τελευταίο 10μηνο την κέρδισε η Άρση Βαρών. Η πρώτη επιτυχία της ήταν στα προκριματικά του Πανελληνίου Νεανίδων, όπου με επίδοση 85 κιλά πήρε το εισιτήριο για τα τελικά, αγωνιζόμενη στην κατηγορία των 49 κιλών. Είναι φοιτήτρια στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ («Προπονητής Αθλημάτων») και απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου. Χόμπι της είναι το τραγούδι.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement