Connect with us

Μπάσκετ

ΑΠΟΛΛΩΝ: Η μεγάλη επιστροφή!- Γράφει ο Νίκος Σουγλέρης

Published

on

 

 

Τα πρόσωπα όλων στην μεγάλη οικογένεια της ιστορικής ομάδας του Απόλλωνα στην επίσημη πρώτη ήταν χαμογελαστά και η εικόνα  είχε “άρωμα από την ελιτ” του Ελληνικού πρωταθλήματος στην Α1στο μπάσκετ! Οι κουβέντες αυτές ήταν του μεγάλου πρωταγωνιστή της ομάδας πατρινού προπονητή κ Νίκου ΒΕΤΟΥΛΑ αφού  οδήγησε τον Απόλλωνα από την Α2 στην επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ!!

Μετά από τέσσερα χρόνια λοιπόν όλα μα όλα αλλάζουν στην Περιβόλα (νέο λίφτινγκ στο γήπεδο) προς το καλύτερο αφού το φετινό πρωτάθλημα είναι δύσκολο, ανταγωνιστικό και η ομάδα πρέπει να αλλάξει παντού.

Η νέα ΚΑΕ που ιδρύθηκε με πρόεδρο τον κ Κώστα Αποστολόπουλο με τους συνεργάτες του ως μία γροθιά ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΆΠΗ για την ομάδα κατάφεραν σε χρόνο” μηδέν” να τρέξουν όλες τις εκκρεμότητες και ο Σύλλογος ενωμένος όσο ποτέ ξεκίνησε το δύσκολο δρόμο για την επόμενη ημέρα και το μέλλον της ομάδας που στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Η εγγραφή στο ΓΕΜΗ είναι γεγονός η κατάθεση των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό για την έκδοση της εγγυητικής και την κατάθεση φάκελου στον ΕΣΑΚΕ και στην επιτροπή του επαγγελματικού αθλητισμού ανοίγοντας το δρόμο για την οριστική δανειοδότηση που θα γίνει στις επόμενες μέρες. Ο σύλλογος λοιπόν που είναι η σημαία του Πατραικου μπάσκετ και μια από τις ιστορικότερες ομάδες διεκδικεί να παίξει και πάλι των σημαντικό και πρωταγωνιστικό της ρόλο καλύτερα από το παρελθόν!!Γράφω λοιπόν ότι :”το όνομα η ιστορία και η πορεία όλα αυτά τα χρόνια της ομάδας σε υψηλό επίπεδο έχουν ανεβάσει το κύρος της ομάδας στο μπασκετικό στερέωμα με πολλούς παίκτες να θέλουν να παίξουν στον Απόλλωνα. Κάτι που διευκόλυνε και το Νίκο ΒΕΤΟΥΛΑ να επιλέξει τους κατάλληλους παίκτες σε συνδυασμό βέβαια των οικονομικών απαιτήσεων τους και τα οικονομικά της ομάδας.

Οι συνθήκες είναι καλές ο κόσμος της ομάδος είναι ενθουσιασμένος για την επιστροφή και το διαπιστώνει κανείς στις συζητήσεις στα καφέ και στα αθλητικά στέκια. Στην πρεμιέρα της νέας χρονιάς ήταν όλοι εκεί!!!!… όπως και ο γράφων. Έζησα άκουσα και μίλησα με τους πρωταγωνιστές και είδα από κοντά ότι στο ξεκίνημα ήταν όλα άψογα!! !Όλοι οι παίκτες – πρωταγωνιστές ήταν εκεί με πρώτους τους επτά Έλληνες τον εμβληματικό της ηγέτη Γιάννη Μολφέτα,(έκανε λόγο για απαιτητική και δύσκολη Basket League) Νίκο Τσιακμά, Γεώργιο Διαμαντάκο Φώτη Ζούμπο, Περι Μπαζίνα πρωταγωνιστές της ανόδου στη Α1 και τους  Φώτη Παπαφωτίου Γιώργο Κογιώνης. Σπουδαία η επιστροφή του δικού μας Νίκου Δίπλαρος (ήταν μες στην τρελή χαρά) και ο νεοαποκτηθείς από τον ΠΑΟΚ σέντερ 2.18 Γιώργος Τσαλμπουρης διεθνής με όλες τις μικρές  Εθνικές ομάδες. Ο Απόλλωνας δείχνει να είναι δυνατός και στους ξένους παίκτες Ορλάντο Κοουλμαν, Σεντρικ Μπαρφιλντ Ντεζον Ντέιβις και Ρομπι Μοντγκόμερι πρωταγωνιστές όλοι στις ομάδες που έχουν παίξει μέχρι τώρα καλούνται να σηκώσουν το μεγάλο βάρος (γιατί χωρίς καλούς ξένους δεν “πας” πουθενά) Ο κόουτς Νίκος Βετουλας έχει εικόνα και ήχο είπε ότι :”οι επιλογές έγιναν με αυστηρά αγωνιστικά κριτήρια και τις ανάγκες που έχει η ομάδα” για να επιτευχθεί η παραμονή. Εκτιμώ  ότι η Αγαπημενη μας ομάδα ΑΛΛΆΖΕΙ ΣΕΛΊΔΑ, χρειάζεται πρωτίστως τα χρήματα για να βγει η χρονιά (δεν είναι λίγα). Η διοίκηση πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη οι επιχειρηματίες πρέπει να στηρίξουν ως χορηγοί!!!

Οι οπαδοί οι φίλαθλοι και οι Πατρινοι είμαι σίγουρος θα είναι εκεί!!! Οι δημοσιογράφοι θα έχουν έχουν πολλοί δουλειά αφού έχουμε δύο ομάδες (μετά από πολλά χρόνια στην Α1)! Η πόλη και τα μαγαζιά θα είναι θα βάλουν τα “γιορτινά” τους αφού κάθε σ/Κυριάκο θα υπάρχει και ένας αγώνας. Η Παναχαικη είναι” εκτός” με το μπάσκετ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής την αγωνιστικη περίοδο (2021-2022)

ΑΝ!!!. γράφω αν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος πάμε σε ένα αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων της πόλης τότε εκτιμώ θα ζήσουμε καλές μπασκετικες ημέρες!!

ΕΥΧΕΣ για καλή επιτυχία στην ιστορική μας ομάδα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement