Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Πατρινολάτρης: Λίστες αξιόλογων υποψηφίων!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

 

 

Τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε εγρήγορση εν όψει των επερχόμενων εκλογών με προτεραιότητα την κατάρτιση των ψηφοδελτίων μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

Στόχος είναι τα ψηφοδέλτια αυτά να έχουν άρωμα “φρεσκάδας”, να δίνουν το στίγμα της ανανέωσης και να σηματοδοτούν μία νέα εποχή.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά από τις εκλογές του 2019 διότι τα δύο πρώτα κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν κυβερνήσει τα τελευταία χρόνια, κάτι που σημαίνει πως τα περισσότερα στελέχη τους είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν και τις ικανότητες και τις επιδόσεις τους.

Ή ομάδα της ΝΔ, με επικεφαλής την τριάδα των κ.κ. Μαρινάκη, Μπρατάκου και Νέζη, που συγκεντρώνει τις υποψηφιότητες έχει εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ανανέωση στα ψηφοδέλτια να φθάσει τα 100 νέα πρόσωπα.

Οι επιλογές πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή και σε τρεις φάσεις: Συγκέντρωση των ονομάτων των υποψηφίων, αξιολόγηση και τελική επιλογή απο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Κάτι παρόμοιο θα δούμε και στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να θέλει να δώσει μια φρέσκια εικόνα στο κόμμα του. Η αρχή έγινε με την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου ως εκπροσώπου του κόμματος. Η τριάδα Σβίγκου, Καλογήρου, Βασιλειάδη έχει αναλάβει το “σκάουτινγκ” των υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα. Ζητούνται νέα και άφθαρτα πρόσωπα από τον χώρο του αθλητισμού, των κινημάτων και των καλλιτεχνών που θα πείσουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ “αλλάζει”.

Στην Χαρίλαου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ κινείται κι αυτό στην ίδια λογική της ανανέωσης και της ανάδειξης νέων προσώπων με καλά πολιτικά χαρακτηριστικά.

Επικεφαλής εδώ της επιτροπής ψηφοδελτίων είναι ο Βαγγέλης Αργύρης που στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσε πως τα ονόματα είναι έτοιμα και θα ανακοινωθούν σύντομα Διαχρονικά είθισται όλα τα κόμματα να επιχειρούν να εξαργυρώσουν στην κάλπη την αναγνωρισιμότητα και την δημοφιλία προσώπων του θεάματος και των Μέσων.

Αυτό μέχρι σήμερα μάλλον δεν έχει βγεί σε καλό με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ευχής έργο θα είναι να περνούν οι πάντες από ενδελεχή έλεγχο δραστηριοτήτων και πόθεν έσχες και να τους επισημαίνονται τα ασυμβίβαστα διότι κάποιοι με την ανεύθυνη συμπεριφορά τους εκθέτουν και το κόμμα τους και τη Βουλή αλλά απαξιώνουν και το πολιτικό μας σύστημα. Καιρός λοιπόν είναι οι επιλογές να είναι αυστηρές και νηφάλιες και να περνούν οι πάντες από ψιλό κόσκινο. Όχι μόνο στις Εθνικές εκλογές αλλά και στις Ευρωεκλογές καθώς εκεί το πλήγμα στο γόητρο της χώρας είναι απείρως σοβαρότερο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement