Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΚΙΝ.ΑΛ.: Με το βλέμμα στις εξελίξεις!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

Στην Χαριλάου Τρικούπη τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις προσεχείς εσωκομματικές εξελίξεις και την εκλογή του νέου προέδρου.

Το φθινόπωρο θα σημάνει την απαρχή των εξελίξεων αυτών και θα ολοκληρωθεί η κούρσα για την νέα ηγεσία. Η εκλογική διαδικασία αρχίζει με τις πρωτοβουλίες, δράσεις, επαφές και τις περιοδείες των υποψηφίων που μέχρι αυτή την στιγμή είναι τρεις. Η νυν πρόεδρος Φώφη Γεννηματά και οι  Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να φθάσουν μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές χωρίς να μπουν σε ένα κλίμα εσωστρέφειας, γιατί στόχος τους είναι να κερδίσουν ψηφοφόρους από τον “γκρίζο” χώρο που δημιουργείται με την κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πυρκαγιές, την έξαρση του κορωνοϊού, αλλά και το κύμα των Αφγανών μεταναστών/προσφύγων που είναι σε εξέλιξη.

Τα πράγματα στην Τρικούπη δεν είναι και τόσο απλά στο να φθάσουν σε μια ομαλή διαδικασία, αφού δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί ούτε οι υποψηφιότητες ούτε η ημερομηνία των εκλογών. Εκτιμώ ότι τον μεγαλύτερο ρόλο στην ομαλοποίηση της διαδικασίας θα παίξει και η στάση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφού όλα δείχνουν πως τα μέλη της έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες: Στους φίλους-υποστηρικτές της Φώφης Γεννηματά, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Νίκου Ανδρουλάκη. Και αυτό αποτελεί μεγάλο αγκάθι ακόμα και για την λειτουργία του κόμματος. Το επόμενο διάστημα θα είναι μια συνεχής άσκηση λεπτών ισορροπιών για την ηγεσία, αλλά και για τους  βουλευτές οι οποίοι, ο καθένας για δικούς του λόγους, θα θέλουν να στέλνουν  μήνυμα υποστήριξης στον υποψήφιο της προτίμησής τους.

Μεγάλο αγκάθι θα είναι και η ιδρυτική επέτειος του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτεμβρίου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ήδη μιλήσει ανοιχτά για επιστροφή στον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κάνει γνωστό ότι επιθυμεί ενεργό ρόλο για το ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να έχει ανοίξει επίσημα τα χαρτιά του και στις πόλεις που επισκέπτεται κινείται με διακριτικότητα κρατώντας χαμηλούς τόνους. Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά σίγουρα θα κινηθεί προς την παραδοσιακή βάση του κόμματος, αλλά επιθυμεί να θέσει και τις βάσεις για μία καλύτερη πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Πάντως μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές ένα είναι σίγουρο: Ο δρόμος προς την κάλπη δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και χρειάζονται πολλές αντοχές και πολλά τρεξίματα από όλους τους υποψηφίους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement